UHAPŠEN OPASNI SRBIN KOJI JE ZBRISAO IZ ITALIJANSKOG ZATVORA: Radeta Nikolića policija JURILA MESECIMA!
Foto: POLOZIA PENITENZIARIA / PRIVATNA ARHIVA

filmski beg

UHAPŠEN OPASNI SRBIN KOJI JE ZBRISAO IZ ITALIJANSKOG ZATVORA: Radeta Nikolića policija JURILA MESECIMA!

Crna Hronika -

Rade Nikolić (38), koji je 16. novembra prošle godine pobegao iz italijanskog zatvora u gradu Frozinone, danas je posle skoro dva meseca potrage konačno uhvaćen.

Filmsko bekstvo Srbina dogodilo se prilikom posete osumnjičenog porodici. Naime, Srbin je tokom vikenda dobio dozvolu od uprave da izađe na nekoliko sati iz zatvora kako bi posetio svoju porodicu jer mu je, navodno, sin teško bolestan.

Prilikom posete detetu je pozlilo, a on je iskoristio priliku kada je otišao u kupatilo i umakao policajcima koji su ga čuvali. Pretpostavlja se da je osumnjičeni duže vreme planirao bekstvo iz zatvora i to u saradnji sa porodicom.

Sumnja se da dete uopšte nije bilo bolesno, već je simuliralo prehladu kako bi ocu pomoglo da dobije dozvolu da izađe iz zatvora, a potom ostvari svoj plan i pobegne.

Takođe, u prilog tome ide i informacija da je policija koja istražuje njegov beg pronašla isečene kablove kamera video-nazora, piše La Republika.

Nikolić bio iza rešetaka zbog teških krivičnih dela, uključujući i saučesništvo u ubistvu. On je takođe u zatvorima u kojima je bio važio za "problematičnog".

Kurir.rs

Foto POLOZIA PENITENZIARIA / PRIVATNA ARHIVA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track