Uhapšeni direktor Infrastrukture železnice, jedan privrednik i dvojica advokata iz Novog Sada

Direktor JP "Infrastruktura železnice Srbije" i još tri osobe uhapšeni su zbog sumnje da su primali i davali mito u postupku eksproprijacije zemljišta na trasi planirane izgradnje brze pruge, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.
Uhapšeni direktor Infrastrukture železnice, jedan privrednik i dvojica advokata iz Novog Sada
Foto: 021.rs
Uhapšen je M.J. (1961), direktor Infrastrukture železnice Srbije, zatim D.B. (1970), član Nadzornog odbora Privrednog društva "Ratko Mitrović" iz Novog Sada, kao i dvojica advokata iz Novog Sada, rekao je Stefanović.
 
On je naveo da se direktor sumnjiči da je u službenim prostorijama preduzeća "primio mito u iznosu od 10.000 evra, od posrednika D.B, kao nagradu za koruptivne radnje u postupku eksproprijacije zemljišta koje se nalazi na trasi planirane izgradne brze pruge".
 
"Policija je u trenutku hapšenja kod osumnjičenog našla novac", rekao je Stefanović i dodao da se sumnja da je tih 10.000 evra samo jedna od tranši.
 
Prema njegovim rečima, uhapšeni advokati Z.S. (36) i V.K. (46) osumnjičeni su da su davali mito u dogovoru sa M.J, da bi fakturisali svoje pravne usluge u višemilionskim iznosima, a zatim deo tog novca vraćali i delili između sebe.
 
Svima je određeno zadržavanja do 48 sati, a očekuje se da će Tužilaštvo za organizovani kriminal u narednim danima ispitati osumnjičene i preduzeti dalje mere, rekao je Stefanović.
  • JS

    11.01.2020 20:10
    Sumnjivo
    Mazanje ociju! Cak mi lici i na namestaljku. Kako vas bre nije sramota.

    Braca V obrnula milione ispod ruke a njega hapse za sicu..
  • Aps

    11.01.2020 20:08
    Advokati na funkciji
    Iznedrilo sadašnje rukovodstvo Advokatske komore Vojvodine, eto, osim advokata sa pravnosnažno osporenim doktoratom i dva uhapšena advokata, od toga jedan član Upravnog odbora AKV, a drugi u nekom radnom telu... Al" ste ih birali... Ili baš i niste, samo ste ćutali dok je pajser radio... Nek je na zdravlje (ili na pravdu).
  • Ivan

    11.01.2020 19:48
    Nova španska serija,u režiji RTS i AV,cuj pao zbog 10 000 eura,tema da se skrene sa starih tema,a i da se neko makne,za divno cudo režimske novine pišu za lepoticu u cipelicama Zoranu...cirkus se nastavlja

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.