Nik Kirjos
Nik Kirjos

Španiji prednost, Bautista Agut srušio ludog Nika

Vreme čitanja: 1min | sub. 11.01.20. | 10:36

U toku je drugo polufinale ATP kupa, na redu meč Nadal - De Minor

Nakon prvog meča drugog polufinala inaguralnog ATP kupa (tvrda podloga, nagradni fond 15 miliona dolara), Španija u Sidneju vodi protiv Australije.

Prvi bod za svoj tim osvojio je fenomenalni Roberto Bautista-Agut koji je bio ključan faktor i u trijumfu na Dejvis kupa pre dva meseca pred domaćim navijačima u Madridu. Fenomenalni Španac nije se danas u Sidneju dao impresionirati pred glasnom australijskom publikom koja je dala sve od sebe. Ali Nik Kirjos nije. Problematični teniser, koji je igrao fenomenalno tokom celog takmičenja, ovaj put nije imao odgovor na pakleno tvrdu, bespoštednu igru 10. reketog sveta koji je nakon 81 minuta igre slavio sa sigurnih 6:1 i 6:4. Selektoru Lejtonu Hjuitu nije se tako isplatio rizik da iskusnijeg igrača postavi na "drugu tablu". Tako da je ovde priča, više-manje gotova.

Izabrane vesti

Špancima je za plasman u finale ATP kupa, gde Srbija nakon metlanja Rusije čeka rivala, potreban još jedan bod. U drugom singlu ovog duela Rafael Nadal igra protiv mlađanog Aleksa de Minora nakon čega sledi duel dublova. Naravno, prvi reket sveta je veliki favorit iako je juče pokazao slabost izgubivši potpuno neočekivano od Belgijanca Davida Gofana.

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara