TRANSFERI (11. januar)

Vreme čitanja: 12min | sub. 11.01.20. | 23:30

Pratite sa nama sva dešavanja sa zimske fudbalske pijace...

NAJVAŽNIJE VESTI DANA

- Ruska Lokomotiva se interesuje za Takumu Asana. Opširnije OVDE.
- Žander i Kanjas nisu otputovali s Crvenom zvezdom na Kipar. Opširnije OVDE.
- Dijego Deme je novi igrač Napoljia! Kompletan transfer je težak 13.000.000 evra. Opširnije OVDE.
- Verder krenuo u lov na tri velika pojačanja. Opširnije OVDE.
- Ćavi je ne girao bilo kakve kontakte sa Barselonom. Opširnije OVDE.

- Napoli ucenjen, mora da kupi Džigija Ninkovića?! Opširnije OVDE.

Izabrane vesti


Dragi čitaoci i ljubitelji fudbalske pijace, to bi bilo sve za večeras. Vidimo se sutra, gde ćemo ponovo pratiti celodnevna zbivanja na tržištu igrača.

23.41 - GOTOVO: Asmir Begović će biti nova alternativa Đanluiđija Donarume. Đanluka di Marcio kažže da se Milan u potpunosti dogovorio sa Bornmutom oko pozajmice do kraja sezone. Iskusni čuvar mreže sutra stiže u Milano, gde će odmah biti podvrgnut medicinskim pregledima.

23.28 - Interesovanje Sevilje za supertalentovanog štopera Porta Dijoga Leitea primorala je Zmajeve da ekspresno reaguju, pa je prema pisanju O Žoga mladi fudbaler potpisao novi ugovor, a izlazna klauzula povećana na 40.000.000 evra.

23.17 - Ral Madrid je kontaktirao čelnike Vulverhemptona s namerom da raskine ugovor o pozajmici svog štopera Hesusa Valjeha. Talentovani Španac je odigrao samo sedam utakmica u ovoj sezoni, pa su Madriđani svesni da to može negativno da utiče na njegov razvoj.

23.00 - Milan je i definitivno odbio mogućnost povratka Lukasa Pakete na pozajmicu u Flamengo. Brazilski vezista se ove zime povezivao i sa Pari Sen Žermenom, pa ostaje da se vidi šta će se dogoditi do kraja januara.

22.41 - Poljski vezista Simon Zurkovski napušta Fiorentinu i karijeru će najverovatnije nastaviti u Emopoliju, koji je rešen da ove zime napravi potpuni remont ekipe, kako bi popravio loš plasman u Seriji B.

22.20 - Skaj Sport javlja da je Totenhem izgleda dogovorio zajam od 18 meseci za odličnog vezistu Benfike Žedsona Fernandeza. Veruje se da su presudile čvrste veze između Žozea Murinja i Žorža Mendeša, pa tu Vest Hem nije imao mnogo šansi.

21.45 - Srpski reprezentativac Nikola Maksimović uskoro će potpisati novi ugovor sa Napolijem do leta 2024. godine. Pored njega, paraf na istu dužinu ugovora staviće i Sebastijano Luperto.

21.37 - Sampdorija je spremna da pazari u Empoliju. Đenovljani žele defanzivca Nikolaua i napadača La Guminu. Za taj posao je spremljeno 10.000.000 evra, a na suprotnu stranu bi otišao defanzivac Aguelo.

21.26 - Marko Pjaca napušta Juventus ove zime. Na listi zainteresovanih kluobova u ovom trenutku su Kaljari, Verona, Lacio i Bolonja.

21.11Ćavi je ne girao bilo kakve kontakte sa Barselonom oko preuzimanja svog nekadašnjeg kluba. On je poručio da ne želi da se pominju takve stvari iz poštovanja prema aktuelnom trenerku katalonskog kluba Ernestu Valverdeu. Opširnije OVDE.

20.49 - ZVANIČNO: Rajan Babel se vratio u Ajaks! Holandski klub je to potvrdio na svom zvaničnom sajtu, a iskusni napadač će se u Amsterdamu zadržati do juna kao pozajmljen igrač Galatasaraja.

20.38 - Dan pre derbija na Olimpiku La Stampa piše da je Juventus spreman da ponudi Vučici Federika Bernardeskija, kako bi na suprotnu stranu došli možda i najbolji igrači Rome Zaniolo i Pelegrini. Ipak, taj posao bi trebalo da bude aktuelan tek na leto, kada u Torinu veruju da će Roma biti u težoj situaciji da pregovaraju.

20.15 - Mladi srpski defanzivac, rođen u Berlinu, Milan Kremenović, prelazi u Milan iz Herte. On će igrati za omladinski tim Rosonera i u Milanelu nastaviti dalji fudbalski razvoj. Kremenović je bio kadetski reprezentativac Srbije, a od jeseni igra i za selekciju Orlova do 18 godina.

20.00 - Los Anđeles Galaksi je ozbiljno zagrizao za Ćićarita Ernandeza i prema izveštajima španske Marke uskoro će poslati ponudu od 10.000.000 evra na adresu Sevilje za meksikog napadača.

19.45 - Trener Rome Paulo Fonseka pokušao je da stavi tačku na spekulacije oko odlaska Džengiza Undera iz kluba. Tamošnje medije je interesovalo zbog čega Turčina nema u timu: "Ne razmišljamo o njegovom zbogom. On je fizički u dobrom stanju, ali ne igra jer Zaniolu ide baš dobro", poručio je Portugalac pred sutrašnji derbi sa Juventusom.

19.30 - Gazeta delo Sport piše da je uslov Kristijana Eriksena za prelazak u Inter godišnja plata od 10.000.000 evra. Sada su Nerazuri na potezu.

19.11 - Đanluka di Marcio piše da su usporeni pregovori između Barija i Askolija oko transfera Nikole Ninkovića. Prvi razlog je to što srpski vezista još uvek nije prelomio da zaigra u Seriji C, bez obzira što se na klupi nalazi njegov bivši trener iz Empolija i Askolija Vinćenco Vivarini, koji ga želi i u Bariju. Drgui razlog predstavlja dogovor dva tima. Bari želi besplatnu pozajmicu sa obaveznim otkupom u slučaju promocije od 1.000.000 evra, plus još 700.000 evra na osnovu bonusa. Sa druge strane, Askoli želi otkup od blizu 2.000.000 evra.

18.49 - Raste temperatura među navijačima Barselone. Sportski direktor Al Sada, Muhamad Gula Al Baluši, navodno je dao zeleno svetlo za pregovore Katalonaca sa Ćavijem. Tviterom se pronela njegova izjava koja to potvrđuje: Ćavi i Barselona pregovaraju, želimo mu uspeh gde god bude otišao", poručio je Al Baluši uoči finala katarskog kupa sa Al Rajanom.

18.31 - Napadač Jang Bojsa, dobro poznat ovdašnjoj javnosti iz letošnjih utakmica sa Crvenom zvezdom, Rožer Asale na meti je francuskog Monpelea. Kako javljaju tamošnji mediji, klub iz Berna je odbio prvu ponudu od 2.000.000 evra i zahteva između 5.000.000 i 6.000.000 evra.

18.15 - Patrik Kutrone je bio samo početak. Korijere delo Sport piše da će Viola uskoro angažovati još dva pojačanja, vezistu Sasuola Alfreda Dankana i štopera Torina Kevina Bonfacija

18.02 - Zanimljiva vest stiže i Argentine. Mančester junajted je dobio ozbiljnog konkurenta u borbi za potpis Agustina Almendare

17.55 - Roma je tražila Susa, Milan je odgovorio Underom, a sada Vučica želi Hakana Čalhanoglua i vrlo je ozbilljna. Tutosposrt navodi da Milan za svog igrača traži između 15.000.000 i 18.000.000 evra, pa bi pregovori mogli da se inteziviraju u narednim danima.

17.33 - U Romi ne kriju veliku želju da angažuju Drisa Mertensa, ali Korijere delo Sport piše da bi problem mogla da predstavlja plata igrače. Belgijanac traži trogodišnji ugovor i platu od 4.000.000, što u Večnom gradu očigledno nisu spremni da ispoštuju.

17.20 - Everton zove Evertona! Karlo Anćeloti je zainteresovan za krilnog napadača Gremija Evertona Soareša, sa kojim je navodno uspostavljen direktan kontakt. Karamele bi za dovođenje temperamentnog brazilskog igrača trebalo da izdvoje oko 30.000.000 evra.

17.00 - Olivije Žiru utakmicu između Čelsija i Barnlija posmatra sa trbina. Engleski mediji to automatski povezuju sa jučerašnjom vešću o postignutom dogovoru francuskog napadača sa Interom.

16.45 - Asmir Begović nije jedina opcija za Milan. Italijanski Skaj navodi da su Rosoneri "bacili udicu" za talentovanog brazilskog čuvara mreže Ivana Kvarežmu da Silvu iz Ponte Prete.

16.30 - ZVANIČNO: Dijego Deme je novi igrač Napoljia! To je, sada već tradicionalno, na svom Tviter profilu prvi objavio gazda Napolitanaca Aurelio de Laurentis sa porukom "Benvenuto Diego!", a ubrzo je stigla i zvanična potvrda na klupskom profilu. Iskusni vezista stiže iz Lajpciga i plaćen je 12.000.000 evra. Detalje transfera saznajte OVDE.

16.26 - PARTIZAN: Evo jedne vesti iz Humske. Ruska Lokomotiva zainteresovana je za Takumu Asana! Opširnije OVDE.

16.15 - Ešli Jang je na korak od potpisa za Inter! Kako javlja novinar italijanskog Skaj Sporta Fabricio Romano kapiten Mančester junajteda je sklopio dogovor sa Nerazurima oko potpisa ugovora do leta 2021. godine. Ugovor 34-godišnjeg univerzalca ističe za šest meseci, tako da će pregovori između dva kluba najverovatnije biti samo formalnost.

To bi bilo sve od prve smene i Predraga Dučića, sa vama će do kraja dana biti Nenad Jovanović.

15.47 - Iskusni vezista Lukas Rup traži novi klub, javlja Kiker. Nekadašnji fudbaler Štutgarta želi veću minutažu. On smatra da kod Alfreda Šredera u Hofenhajmu neće baš da se naigra, zbog čega šest meseci pre isteka ugovora želi da promeni sredinu...

15:33 - Nove informacije iz Španije vezane za transfer Artura Vidala iz Barselone u Inter... Mundo deportivo piše kako je na Nou Kamp stigla poboljšana ponuda - 3.000.000 evra za šestomesečnu pozajmicu, pa 15.000.000 na leto, na ime obeštećenja. To je sada vrlo blizu tražene cifre od 20.000.000. Prethodna ponuda Intera iznosila je 12.000.000 evra.

15.19 - Francuzi pišu da su skauti Mančester Junajteda najavili svoj dolazak na večerašnji meč Bordo - Lion. U centru njihove pažnje biće napadač Olimpika Musa Dembele... 

15.16 - Najavili smo nove detalje oko Bruna Fernandeša. Evo ih. Opširnije OVDE 

15.09 - Pari Sen Žermen i Nica u stopu prate mladog desnog beka Čelsija Tarika Lamptija (19). Ovaj momak odigrao je odlično protiv Arsenala kada je ušao u igru umesto Tomorija i privukao pažnju mnogi klubova, imajući u vidu da mu na leto ističe ugovor. Plavci su mu ponudili nastavak saradnje, sada je sve na Lamptiju.

15.04 - Benjamin Tete (22) iz praške Sparte na putu je da postane novi igrač Nima. Kako pišu francuski mediji u pitanju je pozajmica s pravom otkupa. Cifre se ne pominju za sada...

14.58 - Anderleht je započeo pregovore sa Sent Etjenom za napadača Loija Djunija (27). On je u prvom delu sezone odigrao samo pet utakmica i postigao jedan gol...

14.43 - Novi detalji pregovora Sportinga i Mančester junajteda za transfer Bruna Fernandeša. Dve ekipe još traže konačni dogovor oko transfera, a u posao će biti uključen jedan, možda i više igrača iz Junajteda koji bi završili u Portugaliji. Uskoro opširnije...

14.39 - Real Madrid razmatra mogućnost da angažuje krilnog napadača malage Uga Valjeha (19). Španskom tinejdžeru ugovor s timom iz Andaluzije ističe na leto, tako da Kraljevski klub ne bi morao da plati obeštećenje.

14.25 - Nekadašnji fudbaler Juventusa Paolo de Ćelje ima novi klub. On je potpisao trogodišnji ugovor sa ekipom Majami Biča, koji se takmiči u drugoj ligi SAD. On će imati ulogu igrača i skauta kome će zadatak biti da po Italiji traži mlade i talentovane igrače.

14.21 ZVANIČNO: Eibar je doveo Sebastijana Kristofora iz Fjorentine na pozajmicu do leta.

14.07 - Novo pojačanje u Javoru – stigao je štoper Ivan Vasiljević (21), inače bivši polaznik škole Crvene zvezde. Opširnije OVDE.

13.59 - PSŽ i Roma se ovih dana nadmeću za naklonost mladog veziste Fjorentine Gaetana Kastrovilija. Opširnije OVDE.

13.49 - Italijanski novinar Fabricio Romano, inače bliski saradnik transfer gurua Đanluke di Marcija, tvrdi da je Asmir Begović najbliži tome da popuni mesto Pepea Reine u Milanu i postane rezerva Điđu Donarumi. Begović se poslednjeg dana 2019. vratio u Bornmut sa pozajmice iz Karabaga gde je skupio deset nastupa. 

13.45 - Francuska štampa tvrdi da će skaut Mančester junajteda biti prisutan u Bordou tokom Lionovog gostovanja Žirondincima i da će mu jedino zaduženje biti da isprati igre Muse Dembelea. Priča, izgleda, postaje sve ozbiljnija.

13.40 - Zanimljiva vest s juga Italije. Naime, tamošnji mediji tvrde da je Napoli “uslovljen“ da kupi Nikolu Ninkovića kako bi dobio usluge Dijega Demea iz Lajpciga. Opširnije OVDE.

13.36 - Još jedna vest za supertalentovanog Brazilca Rejnijera. Real Madrid će s njim potpisati ugovor na šest i po godina, odnosno do juna 2026, a prva destinacija biće mu Realov podmladak gde će se uklapati u novu sredinu. 

13.19 - CRVENA ZVEZDA: Ekspedicija srpskog šampiona doputovala je na Kipar gde će odraditi prvu fazu priprema prolećni deo sezone, a zanimljivo je da uz ekipu nisu Žander i Hoze Kanjas koji su ostali u Beogradu. Opširnije OVDE.

13.07 - Generalni direktor Intera Bepe Marota priznao je da je Arturo Vidal i dalje prva želja Nerazura i da samo s njim ekipa može do Skudeta. Opširnije OVDE.

12.59 - Vesti iz Voždovca: Zmajevi su započeli pripreme za zimski deo sezone, Stefan Hajdin se javio na prozivku. Opširnije OVDE.

12.50 - Bivši napadać Partizana Dejan Georgijević nije zadovoljio na pozajmici u Irtišu gde se zadržao samo šest meseci i ekspresno je vraćen Ferencvarošu. Opširnije OVDE.

12.43 - Povodom sve glasnijih priča da Milan pregovara sa Lajpcigovim čudotvorcem Ralfom Rangnikom, oglasio se i sam nemački stručnjak koji je poručio da nije ni u kakvim pregovorima sa Rosonerima. Opširnije OVDE.

12.40 - Kako se može čuti, talentovani fudbaler Crvene zvezde Marko Dedijer raskida ugovor sa crveno-belima i uskoro će postati novi igrač Rada. Čeka se samo zvanična potvrda...

12.07 - Simon Kjer stigao je na preglede u Milano. Očekuje se da do kraja dana potpiše za Rosonere...

11:43 - Verder je baš aktivan od jutros. Posle Lazara i Fogta, još jedna "krupna zverka" pominje se kao moguće pojačanje tima sa Vezera. Opširnije OVDE

11.16 - I još jedna vest iz Rusije... Moskovski CSKA bacio je oko na Roberta Boženika (20), mladog napadača Žiline. Slovaci ovog momka cene čak 5.000.000 evra, što je cifra na koju Rusi vrlo verovatno neće pristati. 

11.07 - Rubin je raskinuo ugovor sa Vitalijem Denisovim i Vidarom Kjartansonom. Njih dvojica sada su slobodni igrači. 

11.03 - Bilo je prethodnih dana reči o ratu Intera i Juventusa za Brešinog Sandra Tonalija... Čini se da su Nerazuri rešeni da posle poraza u bici za Kuluševskog uzvrate udarac. U tom smislu već su obavili inicijalni sastanak sa advokatom Bepeom Bozom i agentom mladog asa Robertom La Florijom, obavestivši ih o svojim namerama. Inter planira da posao realizuje na leto, ali ne želi da rizikuje da mu Juve ponovo preotme igrača, pa hoće da se osigura i ranije postigne načelan dogovor.

10.49 - Verder želi da se pojača ove zime pa radi na više forontova... Posle Valentina Lazara ovog jutra sa timom iz Bremena nemački mediji povezuju kapitena Hofenhajma Kevina Fogta (28). Radi se o štoperu čija tržišna vrednost iznosi oko 10.000.000 evra.

10.42 - Španski mediji naklonjeni Realu javljaju da su Madriđani poslali lekarski tim u Brazil kako bi mladi Rejnijer odradio sve potrebne preglede. Ovaj momak postaće zvanično igrač Kraljevskog kluba 19. januara, kada napuni 18 godina.

10.30 - Stanislav Lobotka stigao je u Napulj na lekarske preglede. Juče smo pisali o prva dva zimska transfera Napolija...

10:23 - Francuski mediji ovog jutra donose zanimljivu informaciju vezanu za Kilijana Mbapea. Pari Sen Žermen, naime, još nije isplatio mladog napadača Monaku. Navodi se kako su Parižani u dve rate do sada platili 145.000.000 evra (90+55), te da bi moglo da se dogodi da ovog meseca transfer u potpunosti bude isplaćen. Monako očekuje još 40.000.000, ali prema ugovoru dobiće ih tek pošto Mbape produži ugovor ili ode u neki drugi klub. Ova prva varijanta, razume se, mnogo je realnija...   

10:19 - Frenk Lampard čudio se juče kada je čuo da Čelsi želi Musu Dembelea iz Liona, ali Englezi i danas pišu o mogućem transferu 23-godišnjeg napadača. Čak se navodi da će Plavci zvaničnu ponudu Francuzima poslati poslednje nedelje januara... Podsećamo, Dembele se dovodi i u vezu sa Mančester Junajtedom. 

10:15 - Ukoliko zaista želi Alfreda Dankana (26), o čemu se piše poslednjih dana, Milan će Sasuolu morati da isplati najmanje 20.000.000 evra, tvrdi Gazeta delo Sport. Takođe, se tiče Milana - Simon Kjer u toku sutrašnjeg dana trebalo bi da stigne na lekarske preglede.

10.11 - Borusija iz Dortmunda ozbiljno razmišlja o pojačanju za desni bok. Bild piše da Milioneri imaju na oku Lukasa Klostremana (23) iz RB Lajpciga, u kog je "zaljubljen" trener Lusijan Favr. Pitanje je međutim koliko je nemački reprezentativac realna opcija za Dortmund, imajući u vidu da je njegova trenutna tržišna cena oko 35.000.000 evra...

10.08 - Mnogi fudbaleri u 35. godini su već fudbalski penzioneri, a Kazujoši Mijura (52) se sprema da zaigra 35. sezonu u karijeri! Japanski veteran je najstariji fudbalski profesionalac na svetu, ali još ne planira da okači kopačke o klin. Opširnije OVDE

10.03 - Pisali smo o Žedsonu Fernandešu poslednjih dana i njegovoj pozajmici u Vest Hem. Ali lako bi moglo da se dogodi da vezista Benfike ipak završi u drugom klubu. U Londonu, ali u drugom klubu... Britanski Skaj javlja da je interesovanje pokazao i Totenhem, takođe se radi o pozajmici (na 18 meseci) bez prava otkupa. Pevcima je potreban vezista jer Musa Sisoko zbog povrede neće moći na teren puna dva meseca.  

09.58 - Krećemo s informacijom iz Nemačke koja kaže da bi Valentino Lazaro (23) mogao da se vrati u Bundesligu. Tamošnji Skaj navodi da je Verder zainteresovan da uzme Austrijanca za šestomesečnu pozajmicu. Navodno, Nemci su već poslali ponudu Interu, međutim Antonio Konte nije rad da puisti Lazara, iako mu je ovaj samo tri puta bio starter u prvom delu sezone. Verder u slučaju pozitvnog odgovora sa Meace ne bi imao pravo otkupa ugovora, tvrdi isti izvor...  

Dobro jutro poštovani čitaoci portala MOZZART Sport, dobro došli u novi dnevni blog posvećen zimskom prelaznom roku. Pre nego što startujemo OVDE se podsetite jučerašnjih dešavanja sa fudbalske pijace. O najvažnijim vestima, možete da se informištete i klikom na poseban tag "ZIMSKI PRELAZNI ROK".  Takođe, možete i u posebnom tekstu OVDE da se informišete šta veliki klubovi planiraju ovog meseca.  


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara