Lajović u životnoj formi, "pao" i Hačanov na ATP kupu!

Dušan Lajović nastavio je da briljira na ATP kupu i doneo je Srbiji prvi bod u polufinalu sa Rusijom. Lajović je pobedio Karena Hačanova u prvom meču, rezultatom 7:5, 7:6 (7-1).

Drugi reket Srbije potvrdio je da se nalazi u životnoj formi i, nakon fantastične partije, omogućio Novaku Đokoviću da ponovo overi pobedu Srbije.

Đoković će igrati protiv Danila Medvedeva.

Od prvog gema je bilo jasno da je Lajović spreman na još jedan važan meč – dobio ga je veoma sigurno, servis je funkcionisao, posle čega je samopouzdanje samo raslo.

Nizali su se gemovi bez izgubljenog poena i, da Rus nije igrao na tako visokom nivou, posebno kada je u pitanju početni udarac, prvi set bi bio gotov mnogo ranije.

Dušanova taktika je bila da što više udaraca plasira ravno, bez mnogo spina, kako bi oduzeo vreme protivniku, koji voli da napada i on bude taj koji odlučuje o ishodu poena. Plan je savršeno sprovodio u delo jer su ga oba osnovna udarca slušala fantastično.

Izgubio je samo pet poena na svoj servis, da bi u 12. gemu prvog seta konačno uspeo da ukroti protivnikov. Nekoliko puta je Hačanov izbegavao brejk loptu, ali posle petog izjednačenja nije uspeo i Lajović je došao do prilike da povede u setovima.

Usledio je izuzetan poen – dva bekhenda po paraleli i na semaforu je pisalo 7:5 pored srpske zastave.

Karen je "eksplodirao" od besa i potpuno smrskao reket kojim je igrao, oštetivši malo i podlogu iza osnovne linije, ali je drugi deo igre počeo dobivši dva sjajna poena.

Nije to mnogo omelo Lajovića, koji je brzo vratio fokus, vezao četiri odlična i izbegao brejk. To ipak nije bilo dovoljno da se zada konačni udarac rivalu, pošto je, očekivano, nivo igre kod Lajovića počeo pomalo da opada.

Srećom, mogao je da se osloni na servis i do završnice drugog seta dođe "neokrznut", pa je pobednika tog dela igra odlučivao taj-brejk. U dodatnom gemu je bio nezadrživ, nanizao je šest poena i povratka za Ruse nije bilo.

Za meč u dublu prijavljeni su Novak Đoković i Viktor Troicki, odnosno Hačanov i Medvedev.

U drugom polufinalu, sastaju se domaćin Australija i tim Španije.

ATP kup se igra za nagradni fond od 15 miliona dolara.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво