Zbogom draga Nedo. Neka ti Bog da rajsko naselje: Kolege neutešne posle smrti velike glumice

Novosti online

10. 01. 2020. u 21:50

Proslavljena glumica Neda Arnerić preminula je u 67. godini života, a popularnu glumicu Svetlanu Cecu Bojković rastužila je vest da je njena koleginica iznenada umrla

Збогом драга Недо. Нека ти Бог да рајско насеље: Колеге неутешне после смрти велике глумице
https://twitter.com/MiraAdanjaPolak/status/1215736582847766533https://twitter.com/MiraAdanjaPolak/status/1215736582847766533https://twitter.com/MiraAdanjaPolak/status/1215736582847766533https://twitter.com/MiraAdanjaPolak/status/1215736582847766533Proslavljena glumica Neda Arnerić preminula je u 67. godini života, a popularnu glumicu Svetlanu Cecu Bojković rastužila je vest da je njena koleginica iznenada umrla.

Ceca nije mogla da sakrije tugu i teško je govorila o pokojnoj Nedi.

- Šokirana sam. Moram da se priberem... - rekla je kratko Ceca za Telegraf.

Nedu je za trpezarijskim stolom pronašao njen brat. Nema tragova nasilja.








Bogdan Diklić

- Strašno.... Grozno se osećam... - rekao nam je glumac potresnim glasom i to je bilo sve što je mogao da izusti.



Mira Adanja-Polak

Na vest da je priminula Neda Arnerić, oglasila se i Mira Adanja- Polak. Novinarka je imala priliku da 2016. godine uradi intervu sa glumicom posle njene životne drame.

- Umrla je Neda Arnerić. Tako mi je žao... Sećam se našeg razgovora nakon njenog izlaska iz bolnice 2016. godine. - napisala je Neda na svom Tviter profilu.



Ljiljana Blagojević

"Zbogom draga Nedo. Neka ti Bog da rajsko naselje.Valjda je za dobre to zagarantovano", napisala je Ljiljana na Tviteru.

Gorica Popović

"Neda je bila velika glumica i s pravom pored njenog imena može da stoji i epitet legenda. Nismo mnogo radile zajedno ali smo se sretale kroz posao. U poslednje vreme se vratila poslu i činilo se da je bolje. Veliki gubitak za srpsku kulturu", rekla je Gorica.
Jelena Tinska

Jelena Tinska bila je Nedina drugarica sa klase, a sada se oprostila od slavne glumice.

"Zajedno smo studirale glumu i kasnije istoriju umetnosti. Neda je bila jedna nežna i plemenita žena, a nikom nikad zlo nije napravila. Uspomene na nju su mi naša druženja i odlasci na kesten pire na pauzama između predavanja. Otišlo je jedno divno biće koje nije umelo da pliva samo u ovom moru zla. Mnogo mi je žao", rekla je Jelena.

Gordan Kičić

"Draga Nedo bilo je veliko zadovoljstvo i privilegija", napisao je na Instagramu uz Nedinu fotografiju.

Radoš Bajić

" Neda Arnerić je bila izuzetna glumica i velika dama srpskog i jugoslovenskog filma. Nikada nismo zajedno igrali na filmu, ali smo divno sarađivali u filmu čiji sam autor i reditelj "Za kralja i otadžbinu". Neda je igrala glavnu ulogu sa takode nedavno počivšem velikim glumcem Markom Nikolićem. Svi mi u produkciji "Contrast" smo večeras veoma tužni, jer smo verovali da se Neda posle mnogih pehova, smrti supruga i zdravstvenih tegoba - oporavila i počela novi život. Najdominantnije osećanje koje me prožima kada je se setim nje - neka seta koja je probijala iz nje svakog trenutka, iz njenog pogleda, pokreta, iz njenih reči. Neka joj je laka zemlja i večni mir u njenoj duši", rekao je Radoš Bajić za "Blic".

Ana Franić

"Moja prva "mama", prva ljubav i podrška. Volim te. Lepo spavaj", napisala je Ana uz Nedinu fotografiju na Instagramu.



Neda Arnerić rodila se 15. jula 1953. godine u Knjaževcu i imala je bogatu glumačku karijeru sa više od sto uloga.

Arnerićeva je ostvarila upamćene uloge u filmovima "Višnja na Tašmajdanu", "Užička republika", "Sutjeska", "Varljivo leto ’68", "Ispravi se, Delfina" i drugim. Takođe, igrala je i u mnogobrojnim italijanskim filmovima.

Nakon velike popularnosti šezdesetih i sedamdesetih godina prošloga veka, Neda Arnerić je i devedesetih doživela veliku slavu — zahvaljujući blokbasteru "Tri karte za Holivud" i televizijskoj seriji "Policajac sa Petlovog brda".

(Telegraf.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije