Peruničić pred Crnu Goru: Da nastavimo dalje ili kući podvijenog repa

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.01.20. | 17:31

Samo pobeda ostavlja Srbiji šansu za drugi krug

Šanse rukometne reprezentacije Srbije da se probije do drugog kruga Evropskog prvenstva su posle poraza od Belorusije (35:30) svedena na teoriju. A, ta teorija glasi da su joj potrebne pobede sutra protiv Crne Gore, a onda i protiv Hrvatske (13.1.), što je pakleno teška misija.

Meč sa Crnom Gorom sutra (18.15) je, dakle, biti il’ ne biti za Srbiju, jer ako ne pobedi, duel sa Hrvatskom neće imati baš nikakav rezultatski značaj. Selektor Nenad Peruničić, teško razočaran nakon prve utakmice, veruje da će njegov tim pokazati u drugom kolu drugo lice.

Izabrane vesti

Čast, ponos, odgovornost je ono što Peruničić traži od pulena da pokažu protiv Crnogoraca.
Utakmica protiv Crne Gore je trenutak odluke: ili nastavljamo ili se vraćamo podvijenog repa kući. Stvar je ponosa, časti, inspiracije i odgovornosti koje svi nosimo i predstavljamo svoju zemlju. Očekujem drugačiju reakciju ekipe nego u prethodnoj utakmici, da budu bistrije glave i sa više vere. Očekujem tvrdu, žestoku, fajtersku utakmicu. Od momaka ću tražiti sve što sam i do sad, da daju sve od sebe, pa i preko granice. Verujem da smo spremni da se izdignemo iz ove situacije i poraza u prvoj utakmici. Verujem i da imamo snagu, karakter da pokažemo zube i da pobedimo", rekao je Peruničić.

Svesni su svi u taboru Orlova koliko su posle poraza u prvom kolu u teškoj situaciji za nastavak takmičenja.
Situacija nije dobra, nismo krenuli kako treba, govorili smo o prvoj utakmici kao najvažnijoj. Bože moj, muškarci smo, znamo šta želimo. Takve situacije grade i ličnost i karakter. Moramo da vidimo da li možemo da budemo jači u glavama nego što smo bili", dodao je Peruničić.

Što se tiče tima Crne Gore, srpski selektor je imao samo reči hvale.
Jako su agresivni, što ću i ja tražiti od mojih igrača, čak i više. Nezgodna, agresivna ekipa, sa odbranom koju ne igra mnogo reprezentacija, ali shodno njihovom gabaritu, to im najviše leži. Tu moramo biti jako obazrivi. Tehničke greške i izgubljene lopte moramo da smanjimo na minimum", dodao je Peruničić.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara