Napadač pod hitno! Na Lionovoj skauting listi su Poljak, Kamerunac, Nigerijac, Korejac, Uzbekistanac...

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.01.20. | 17:19

Francuzi u potrazi za pojačanjem

Lion je doživeo ozbiljan udarac kada je u roku od nekoliko dana saznao da neće moći da računa na Memfisa Depaja i Žefa Ren Adelaida do kraja sezone jer su oba fudbalera pokidali ligamente kolena. A potom su stigle i vesti iz Engleske da su Čelsi i Totenhem ozbiljno zagrizli za sjajnog napadača Musu Dembelea.

Zato se Lion nalazi u prilično nezgodnoj situaciji i prinuđen je da izađe na tržište u potrazi za rešenjima. Gomila imena se ovih dana pominje kao moguća pojačanja Liona u napadu, pa je realno za očekivati da neko od njih i zaduži dres kluba iz doline Rone.

Izabrane vesti

Najpoželjniji za Lion u ovom trenutku je poljski napadač Kšištof Pjontek o čijoj prodaji Milan ozbiljno razmišlja, ali Francuzi ne mogu da pariraju ponudama Totenhema, Njukasla, Aston Vile, Vest Hema i Leverkuzena koji su takođe zainteresovani za Poljaka. Milan je već odbio Totenhemovu ponudu od 30.000.000 evra koja je uključivala i igrače poput Vanjame i Fojta, a Lion nema nameru da nudi toliki novac. Tako je malo verovatno da će baš Lion angažovati Pjonteka ove zime...

Već danima se piše i da je Lionova želja kamerunski napadač Karl Toko Ekambi iz Viljareala. Francuski klub je ponudio 20.000.000 evra za Kamerunca, ali je Viljareal lako odbio uz poruku da Toko Ekambi vredi makar duplo više, a da mu je otkupna klauzula čak 60.000.000 evra. Tako se Lion brzo preorjentisao na Ekambijevog saigrača Semjuela Čukvuezea i ponudio 13.000.000 evra za supertalentovanog Nigerijca, ali je žuta podmornica i to odbila.

Na Lionov radar je došlo i ime južnokorejskog napadača Hvang Hi Čana koji je ove sezone blistao u napadačkom triling Salcburga sa Halandom i Minaminom i koji je već dugo vremena ozbiljna meta Vulverhemptona. Čak se pisalo i da su Vukovi dogovorili transfer Hvanga za 27.000.000 evra, ali je onda cela priča odjednom utihnula. Lion motri na reprezentativca Južne Koreje i sprema ponudu.

Za kraj, zanimljiv im je i uzbekistanski napadač Eldor Šomurodov iz Rostova za kojeg je Šalke ruskom klubu već ponudio 10.000.000 evra odmah i 5.000.000 evra kroz bonuse. Francuzi će i tu morati da ubrzo izađu sa konkretnom ponudom ako žele Šomurodova.

A tokom celog prelaznog roka će da strepe za Musu Demebelea. Čelsijeva druga ponuda je iznosila 45.000.000 evra plus Olivije Žiru i odbijena je. Međutim, uskoro se očekuju nove ponude Plavaca, kao i Totenhema koji traži zamenu za povređenog Kejna.

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara