Lajović: Ništa ne bi bilo moguće bez ovoliko srpskih navijača

Srpski teniser Dušan Lajović bio je presrećan posle prve pobede u četvrfinalu ATP kupa protiv Kanade. Lajović je savladao Feliksa Ože-Alijasima, rezultatom 6:4, 6:2.

Drugi reket Srbije kazao je da celu ekipu nosi izuzetna podrška srpskih navijača iz Australije.

"Neverovatan je osećaj igrati ovde, pred takvom publikom, pred toliko srpskih navijača. Oni su mi mnogo pomogli da se potpuno opustim i igram ovako dobro", rekao je Lajović.

Jedno od pitanja odnosilo se i na velika imena na klupi Srbije – tu su, pored Novaka Đokovića i Nenada Zimonjića, još i Viktor Troicki, treneri Marijan Vajda, Džek Rider...

"Momci su sjajni, mnogo mi pomažu, danas je sve funkcionisalo sjajno i pre meča. Osećao sam da će biti dobro, srećan sam što sam doneo Srbiji prvi bod."

Za kraj, komentarišući novonastalo takmičenje, već je upisao pobedu Đokovića nad Denisom Šapovalovom.

"Prvo, moram da kažem da sve ovo ne bi bilo moguće da nema toliko Srba u Australiji. Takođe, ATP kup je sjajno takmičenje koje generiše veliku energiju u svakom timu i pun je pogodak. Tribine su pune i atmosfera je sjajna. Vidimo se sutra", zaključio je Lajović.

Srbija će u polufinalu odmeriti snage sa Rusijom koja je maksimalnim rezultatom eliminisala Argentinu. Biće to repriza četvrtfinala nedavno završenog Dejvis kupa, koji je pripao "Zbornaji".

Australija je u dramatičnom meču eliminisala Veliku Britaniju 2-1 u pobedama, a odlučujući bod doneli su Nik Kirjos i Aleks de Minor u dublu. Oni će igrati sa boljim iz okršaja Španije i Belgije, koji je na programu od 7.30 po srednjoevropskom vremenu.

Završnica ATP kupa igra se u Sidneju, a nagradni fond turnira je 15 miliona dolara.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво