Napadač na Darka Kovačevića imao i pomagača? Nova saznanja grčke policije o pucnju upozorenja na bivšeg fudbalera

Z. ŠIMUNEC - B. GRUJIĆ

09. 01. 2020. u 22:17

Analizom snimaka sa sigurnosnih kamera u ulici Elpidos utvrđeno da su na mestu napada bila dva vozila

Нападач на Дарка Ковачевића имао и помагача? Нова сазнања грчке полиције о пуцњу упозорења на бившег фудбалера

Kovačević sa suprugom

ANALIZOM snimaka sa sigurnosnih kamera u ulici Elpidos u Atini, u kojoj je na Božić pucano na Darka Kovačevića, prema nezvaničnim informacijama, utvrđeno je da je na mestu napada na fudbalera postojalo još jedno vozilo. Grčka policija veruje da je reč o "podršci", odnosno saučesniku napadača. Navodno je ustanovljeno ko je vlasnik automobila, a ima i novih saznanja o revoleru marke "glok", iz kojeg je pucano na Kovačevića, što bi moglo da usmeri dalji tok istrage.

Revolveraški napad na poznatog sportskog radnika i bivšu fudbalsku zvezdu Crvene zvezde, Real Sosijedada, Juventusa i Olimpijakosa, i dalje budi interesovanje javnosti u Grčkoj i Srbiji. Mediji i dalje spekulišu da li je reč o pokušaju atentata ili samo o hicu upozorenja zbog eventualnih dugova, a u četvrtak se oglasio i sam Kovačević.

- Hvala Bogu, dobro sam! Nisam konfliktna ličnost, nemam neprijatelje i nikada ih nisam imao, takve stvari me ne interesuju. Uvek sam bio sportista, porodičan sam čovek, i upravo sport i porodica su jedine dve stvari koje čine moj život.



Ovo je, između ostalog, napisao Darko posle oružanog napada na njega, obrativši se javnosti porukom na društvenim mrežama. On je naveo da je zahvalan na podršci i ne skriva da su on i njegova porodica potreseni napadom. Rešenje slučaja, kaže, ostavlja policiji i vraća se svakodnevnom životu. Ispod fotografije na "Instagramu" je napisao:

- Pre svega, želim da zahvalim svim prijateljima, poznanicima, navijačima i svim ljudima koji su mi uputili podršku povodom događaja kojim smo moja porodica i ja veoma potreseni. Ono što u ovom trenutku mogu da kažem jeste da verujem u pravdu, a policiji ostavljam da radi svoj posao i imam poverenje u njih da će istinu i pravdu pronaći. I još jednom, hvala svima koji brinete.


Kovačević je napadnut u utorak uveče, ispred zgrade u kojoj stanuje na Glifadi, u predgrađu Atine. Napadač je u automobilu sačekao da izađe iz stana, prišao mu i pucao. Bivši fudbaler tom prilikom nije ranjen, a policija i dalje traga za počiniocem koji je svoj "smart" i oružje zapalio 700 metara dalje od mesta napada.


Zgrada u kojoj živi bivši fudbaler Foto Z. Šimunec

Reporter "Novosti" je razgovarao i sa Darkovom suprugom Danijelom, koja nam je rekla da je užasnuta pisanjem i raznoraznim kalkulacijama o motivima pokušaja ubistva njenog supruga u pojedinim medijima u Srbiji. Ona je za naš list istakla da nikome do sada nije davala izjave i da nemaju nameru nigde da beže.

- Nisam se do sada oglašavala, niti bilo šta pričala o strahu i napuštanju Atine i našeg porodičnog doma. Svaka reč i negativna konotacija mogu da ometaju istragu, koja je u toku i zbog toga vam se obraćam, radi istine i našeg porodičnog mira - rekla je, za "Novosti", Danijela Kovačević, uz napomenu da je porodica nema nameru da napušta svoj stan u Atini i da maksimalno poverenje imaju u istražne organe, koji rade svoj posao.


TRI SCENARIJA

GRČKI mediji i dalje se bave misterijom ko je i zašto pucao na Kovačevića. U veoma gledanom jutarnjem programu "Dobro jutro Grčka", TV Antene 1, čitav blok je posvećen "slučaju Kovačević". Reporter se javio sa nekoliko lokacija, između ostalog i ispred Uprave policije, razrađujući teze o tri scenarija!

Prvi, navodno, ukazuje na mogućnost klasične ucene dobrostojećeg fudbalera, druga nagoveštava da bi motiv mogao da bude nedovoljno precizna računica u naplati fudbalskih transfera, a treća dovodi u vezu neke od članova porodice i nije vredna komentara.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Nikola Kostić

10.01.2020. 09:58

Ma da! Krimosi svaki dan nehotice biraju i čekaju ljude, onda pucaju na njih bez ikakvog povoda i razloga. Upleo se Dare u nešto, i nadam se da mu se ovo više neće desiti! Brz oporavak!