Najnovije vesti
IT
Predstavljen prvi savitljivi laptop

Predstavljen prvi savitljivi laptop

Nakon što su savitljivi telefoni predstavljeni prošle godine, na red su stigli i računari a Lenovo je prva kompanija koja je u tome uspela. Na sajmu CES oni su pokazali svoj prvi savitljivi kompjuter ThinkPad koji će se sredinom godine prodavati po ceni od 2,499 dolara.

ThinkPad X1 Fold
ThinkPad X1 Fold

ThinkPad X1 Fold kako je puno ime ovog uređaja je prvi potpuno funkcionalni laptop sa svitljivim OLED displejom. Njegova forma je ono što je revolucionarno jer prolazi kroz različite modove, od malog tableta do punog 13.3 inčnog displeja. Napravljen je od kombinacije lakih legura i ugljeničnog vlakna, i prekriven je kožnim poklopcem u saradnji sa Intelom pa radi na njihovom procesoru uz hibridnu tehnologiju i Windows 10 a opcija za podršku 5G je opciona.

ThinkPad X1 Fold
ThinkPad X1 Fold

Kada je preklopljen skroz, tastatura je sklonjena a punjenje je bežično i nalazi se sa unutrašnje strane i skroz je nevidljivo zahvaljujući sistemu magneta koji ga drže. Dodatak je i Active Pen kojom s emože pisati po displeju i upravljati nekim funkcijama a kada se laptop potpuno presavije onda se može koristiti kao tablet.

Yoga 5G
Yoga 5G

Ujedno, predstavljen je i 5G PC, prvi računar sa opcijom povezivanja na 5G mrežu. Yoga 5G je ultra-prenosivi 2 u 1 laptop i prvi PC koji pokreće Qualcomm Snapdragon 8cx 5G Compute Platforma. Omogućuje brzu 5G mrežnu povezanost koja je i do 10 puta brža od 4G, putem 5G provajdera kada ste u pokretu, i pouzdani WiFi pristup kod kuće.