Umesto fabrike stanovi: Na Novom Beogradu zida se novi stambeno-poslovni kompleks

Na mestu nekadašnjeg industrijskog kompleksa FOB u novobeogradskim blokovima 64 i 65 uskoro bi mogao da nikne stambeno-poslovni kompleks sa hotelom.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 09.01.2020.

13:56

Umesto fabrike stanovi: Na Novom Beogradu zida se novi stambeno-poslovni kompleks
Foto: Depositphotos, ventanamedia, 8688961

Urbanističkim planom, u blizini kompleksa Erport siti, na dve parcele površine gotovo 14.000 kvadratnih metara, predviđena je gradnja mešovitih gradskih centara, koji podrazumevaju kombinaciju komercijalnih i stambenih sadržaja.

Na prvoj parceli gradiće se stambeno-poslovni kompleks u obliku meandra i biće sastavljen od osam lamela u nizu, a na drugoj parceli biće izgrađen hotel i još jedan stambeno-poslovni objekat, piše portal E-kapija.

Planirana gradnja je predviđena u fazama, a pored gradnje mešovitog gradskog centra i hotela, biće posla i kada je reč o saobraćajnoj mreži, s obzirom na to da je postojeća sastavljena od internih saobraćajnica nekadašnjeg industrijskog kompleksa.
Foto: Depositphotos, Vertyr
Zelene površine zauzimaće najmanje polovinu budućeg kompleksa, a planom je predviđeno i ozelenjavanje ravnih krovova objekata.

Planirane zelene površine biće multifunkcionalne i obuhvatiće i dečja igrališta, kao i prostor za sedenje i odmor i vodene površine, navodi se u urbanističkom planu, prenosi portal.

Kada je reč o parkiranju, ono će biti rešeno izgradnjom podzemne garaže ili parkinga na otvorenom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: