Sreda, 08.01.2020.

16:41

Porto Karas: Poslednja sezona povoljnih cena

Vlasnik PAOK-a pravi superluksuzan hotel za Srbe. Turistička bajka niče na Sitoniji, a ovo je najvažnije za naše turiste.

Izvor: B92

Porto Karas: Poslednja sezona povoljnih cena
Foto: Depositphotos, DmitryRukhlenko

Ivan Savidis, grčki biznismen i vlasnik Fudbalskog kluba PAOK, pravi superluksuzni kompleks na Sitoniji, i to u hotelu koji je godinama poznat kao čuveno letovalište srpskih turista. Kako grčki mediji prenose, kupovina hotelskog kompleksa "Porto Karas", Ivana Savidisa je u završnoj fazi.

Ostala je samo formalnost zvaničnog potpisivanja ugovora.

Hiljade srpskih turista letuje upravo u ovom hotelu, a tokom predstojeće sezone 2020. godine cene smeštaja u Porto Karasu biće nepromenjene, dok će smeštaj i kuhinja biti na daleko višem nivou. Deo hotela će biti renoviran već za ovu sezonu, a potpuno novi superluksuzni objekat biće završen naredne. godine.

Premda je reč o hotelu visokog luksuza, očekuje se rast cena smeštaja do čak 80 odsto, ali tek sledeće, 2021. godine! Sem ambijenta i raskoši, goste očekuju promene u hrani, a spreman je novi meni u restoranima.

Savidis, poznat kao prijatelj Srba, između ostalog je i vlasnik hotela Makedonija palas u Solunu. Prilikom kupovine, ovaj hotel je potpuno renoviran.

Očekuje se da će prilikom preuzimanja kompleksa Porto Karas, oba hotela biti renovirana za sezonu 2020, dok će kompletno ulaganje iznositi oko 100 miliona evra! Za sezonu 2021. godine očekuje se i drastičan skok cena u odnosu na sadašnje, prenose grčki mediji.

Takođe, u planu je i izgradnja oko 500 luksuznih vila u vlasništvu kompleksa Porto Karas.

Savidis, koji je imperiju izgradio u Rusiji, za početak širenja u Grčkoj odabrao je Solun.

Tu je pazario dosta stvari: luku, cele gradske kvartove i delove uz obalu, brojna velika skladišta, fabriku mineralne vode, "Makedonija palas", jedan od najluksuznijih hotela u tom delu Evrope, kao i nekoliko turističkih naselja.

Preuzeo je lokalnu televiziju i tri dnevna lista, a u leto 2012. ulazak na Forbsovu listu najbogatijih ljudi sveta proslavio je kupovinom sportskog simbola grada - fudbalskog kluba PAOK!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Kinezi, nerazumni ste

Veliki sporazum o gasovodu između Rusije i Kine navodno je u zastoju zbog onoga što Moskva smatra "nerazumnim zahtevima Pekinga u pogledu cena i nivoa snabdevanja".

8:35

3.6.2024.

18 h

Podeli: