Lester ukočio pred Vilom, odluka pada za tri nedelje (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.01.20. | 22:51

Bez pobednika u drugom polufinalnom okršaju Liga kupa Engleske

Dok je Mančester Siti faktički već obezbedio mesto u martovskom finalu Liga kupa na Vembliju, Lester i Aston Vila će u revanšu 28. januara u Birmingemu odlučiti o drugom putniku u okršaj za prvi trofej u ovoj sezoni. To je posledica večerašnjeg remija (1:1) na King Pauer stadionu u prvom meču polufinala Liga kupa Engleske gde nijedan od timova nije zaslužio da izgubi.

Aston Vili je pripalo prvo, a Lesteru drugo poluvreme. Možda su više izglednijih šansi imali domaćini ako sagledamo ceo meč, ali je golman gostiju Njiland pokazao da bi možda mogao da bude dostojna zamena za Toma Hitona koji je završio sezonu zbog povrede. Upravo golman i odbrana Aston Vile odradili su večeras sjajan posao.

Izabrane vesti

Trener gostiju Din Smit iznenadio je Rodžersa formacijom 3-4-3 bez klasičnog špica u kojoj su napad činili vezisti - El Gazi, Griliš i Trezege, a dok se Lester prilagodio tom konceptu Aston Vila je povela preko desnog beka Žilberta u 28. minutu. Asistirao mu je El Gazi.

Pitanje je šta bi bilo na ovom meču da je u finišu prvog poluvremena gostujući defanzivac Konsa iskoristio lepu priliku u kojoj se našao. Ovako je promašajem ulio samopouzdanje Lesteru koji je zaigrao mnogo bolje u drugopm poluvremenu i stigao do izjednačenja.

Dobri pokušaji Medisona u 63. i 73. minutu bili su uvod u izjednačenje koje je doneo Keleči Iheanačo. Sjajno ga je progirao Džejmi Vardi, a Nigerijac u 74. minutu poravnao na 1:1. Mogao je Lester u finišu da se dokopa i kompletnog preokreta, Vardi je imao strašnu šansu u 82. minutu, ali je iz blizine pogodio samo spoljni deo mreže.

Vila se do kraja branila i odbranila, pa sa radošću nosi 1:1 na revanš koji se igra krajem meseca u Birmingemu. Gol u gostima u Liga kupu ne važi, ali će nošeni atmosferom sa tribina puleni Dina Smita sigurno biti blagi favoriti da se u prvoj sezoni po povratku u Premijer ligu dokopaju i prvog velikog finala. Mada i Lester se neće predati, ove sezone je već slavio sa 4:1 na Vila Parku pa nas očekuje sjajan revanš. Svakako bolji od mančesterskog polufinala...

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara