CRVENO-BELIMA PORODICA NA PRVOM MESTU: Božićna radost u društvu najmilijih!
Foto: Printscreen

SJAJNO!

CRVENO-BELIMA PORODICA NA PRVOM MESTU: Božićna radost u društvu najmilijih!

Fudbal -

Božić kao najradosniji hrišćanski praznik značajan je svim našim igračima koji ispovedaju pravoslavnu veru i oni ga provode u krugu porodice.

Izabranici Dejana Stankovića složili su se da će pauzu od obaveza u klubu iskoristiti kako bi ovaj praznik proveli u krugu najbližih. Naglasili su crveno-beli momci da im malo vremena provedeno sa porodicom tokom godine predstavlja najveći izazov. Upravo zbog toga su bili složni da im praznik kao što je Božić ulepša početak godine i daje podstrek za nastavak sezone.

Milan Borjan, Nemanja Milunović i Milan Rodić istakli su da će predstojeći Božić provesti sa decom i suprugama. Oni su se prisetili najlepših uspomena iz detinjstva kada je u pitanju ovaj veliki praznik, ali i koji ih to običaj posebno raduje.

-Božić provodim sa najbitnijim osobama u mom životu, decom i suprugom. Nažalost tokom godine nemamo dovoljno vremena za najbliže. Dosta toga smo primorani da propustimo u odrastanju dece zbog obaveza u klubu. Božić iz tog razloga predstavlja sjajnu priliku za uživanje sa porodicom. Dosta prelepih uspomene imam iz detinjstva kada je Božić u pitanju ali najlepša mi je svakako traženje novčića. Deca se naravno uvek obraduju paketićima, trudim se da ih svake godine iznova iznenadim –poručio levi bek crveno-belih Milan Rodić.

Nadovezao se Nemanja Milunović na reči saigrača iz odbrane i otkrio šta je to što najviše obraduje njegovu decu ali i koja mu je uspomena iz detinjstva kada je u pitanju Božić ostala u sećanju.

-Svake godine se radujem Božiću i praznicima jer u tom periodu nemamo klupskih obaveza i svu pažnju mogu da posvetim porodici. Običaji koji prethode Božiću čine ovaj praznik tako posebnim. Svake godine se trudim da ispuštujem svaki običaj, počevši od Badnje večeri i unošenja badnjaka u kuću. Odmor posle izuzetno naporne godine nam je bio i više nego neophodan. Bila je ovo polusezona u kojoj smo dosta proputovali i veoma malo vremena bili kod kuće. Sigurno da su naše porodice osetile to odsustvo tako da ću ovaj Božić iskoristiti da udovoljim najbližima i da ih usrećim poklonima – istakao je Nemanja Milunović.

Golman crveno-belih i ljubimac Delija složio se sa saigračima ali i istakao da je veoma bitino od malih nogu na decu prenositi našu tradiciju.

-Božić je najvažniji praznik za nas pravoslavne vernike. Kao i svake godine proodim ga sa porodicom, biće to odlična prilika da u pauzi uživam sa najbiližima. Supruga i ja se trudimo svake godine da obradujemo sina. Kao i kod svakog deteta najveće oduševljenje izaziva Deda Mraz i paketići. Posebno draga uspomena iz detinjstva kada je u pitanju Božić mi je unošenje badnjaka u kuću. Trudim se da sinu od malih nogu prenesem značaj Božića i da se i on raduje ovom periodu godine kao što sam se ja u detinjstvu radovao – istakao je Milan Borjan.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track