Ponedeljak, 29.05.2006.

07:48

Prva presuda u korist Srba

Blic piše da je u Hrvatskoj nedavno doneta prva presuda u korist Srba za čije se kuće hrvatska država bespravno upisala kao vlasnik.

Izvor: B92

Default images

O brojnim malverzacijama prilikom prodaje kuća izbeglih Srba preko nekih privatnih agencija iz Srbije i Crne Gore mediji su počeli da izveštavaju pre dve godine. Tada su pojedini proterani ili izbegli Srbi saznali da je njihove kuće u Hrvatskoj, bez njihovog pristanka, a na temelju falsifikovanih punomoćja, uglavnom overenih u sudovima u SCG, kupila hrvatska državna agencija (APN).

Novac za to APN isplatila je nekim trećim, njima nepoznatim osobama. Od oko šest hiljada ugovora, koliko je APN do sada sklopila o kupovini srpskih nekretnina, čak oko 700 sklopila je na osnovu falsifikovanih dokumenata. Toliko su slučajeva, naime, prevareni vlasnici kuća do sada prijavili, što znači da bi broj mogao da bude i veći. Šteta koju će hrvatska država morati da nadoknadi onima čije je kuće njena agencija otkupila na osnovu lažnih punomoćja procenjuje se na najmanje dvadeset miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: