ČESTITKE ALEKSANDRU VUČIĆU STIŽU IZ CELOG SVETA: Neka 2020. bude mirna i uspešna
Foto: Dado Đilas, EPA, Beta Nebojša Tejić, EPA Yoan Valat

Želje

ČESTITKE ALEKSANDRU VUČIĆU STIŽU IZ CELOG SVETA: Neka 2020. bude mirna i uspešna

Politika -

Predsedniku Srbije povodom novogodišnjih praznika pisali Merkelova, Putin, Medvedev, Orban, Pahor, Micotakis, Alijev...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je brojne novogodišnje i božićne čestitke od brojnih svetskih zvaničnika, među kojima su nemačka kancelarka Angela Merkel, predsednik Rusije Vladimir Putin, mađarski premijer Viktor Orban...

- Dragi Aleksandre, od srca vam želim da u miru i radosti provedete božićne praznike i da sa mnogo zdravlja, snage i optimizma krenete u novu godinu - neka 2020. bude za sve nas mirna i uspešna godina! Svako dobro! - navela je Merkelova u čestitki. Takođe, čestitku je uputio i predsednik Nemačke Frank Valter Štajnmajer.

Iz Ruske Federacije čestitke su, osim predsednika Putina, uputili i patrijarh moskovski i sve Rusije Kiril i mitropolit Ilarion, kao i premijer Dmitrij Medvedev.

- Odlazeća godina je obeležena uspešnim razvojem prijateljskih i partnerskih rusko-srpskih odnosa. Produbljuje se saradnja u oblasti privrede, investicija, trgovine. Realizuju se veliki zajednički projekti u energetici, industriji, infrastrukturi - naveo je, između ostalog, Medvedev.

Vučić je primio i čestitke predsednika Italije Serđa Matarele, Poljske Andžeja Dude, zatim premijera Grčke Kirjakosa Micotakisa, premijerke Norveške Erne Sulberg, kao i kralja te zemlje Haralda V, kraljice Danske Margarete II, predsednika Švajcarske konfederacije Ulriha Maurera i generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga.

Stigle su i čestitke predsednika Albanije Iljira Mete, kao i predsednika i premijera Slovenije Boruta Pahora i Marjana Šareca... Lepe želje uputili su i predsednik Egipta Abdel Fatah el Sisi i lider Irana Hasan Rohani, prvi čovek Azerbejdžana Ilham Alijev, kao i mnogi drugi.

(Kurir.rs / Foto: Dado Đilas, EPA, Beta Nebojša Tejić, EPA Yoan Valat)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja