Jagodić Kuridža: Ovo je recept za nastavak sezone, razlika je nebitna

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.01.20. | 21:59

Novi krilni centar Crvene zvezde zadovoljan debijem pred domaćim navijačima

Dobili su navijači Crvene zvezde pravi novogodišnji šou u Štark Areni za, prema određenim informacijama, najubedljiviju klupsku pobedu u Evroligi. Deo spektakla i svojih igračkih kvaliteta je u najbolju timsku partiju dosadašnje sezone utkao i Marko Jagodić Kuridža, koji je prvu evropsku utakmicu pred domaćom publikom završio sa sedam poena.

Možda nije bio među najefikasnijima, ali njegovo zakucavanje pored Pola Cipzera izazvalo je možda i najburniju reakciju na tribinama i eksploziju koja je pokrenula pravu lavinu. Odlično se Jagodić Kuridža snašao u potpuno novim okolnostima, zato je i sam jako zadovoljan zbog nove pobede Crvene zvezde.
"Lepo je igrati u punoj Areni. Nisam pre igrao na domaćim terenima pred ovoliko gledalaca i ovo je potpuno nešto novo za mene. Nisam osetio neki pritisak, već smao motivaciju više i guralo me je da igram bolje. Trudiću se da budem još bolji na svakoj narednoj utakmici. Lično uvek igram sa dosta kontakta, energije i kada ti se adrenalin probudi možeš još više", priča Jagodić Kuridža i analizira pobedu nad Bajernom:
"Mislim da smo odigrali jako dobro pre svega u odbrani, oni nisu uspeli da se snađu. Iz dobre odbrane dolazili su neki laki poeni i ovo je recept za nastavak sezone. Lepo je što smo vezali neke pobede i to može da nam bude dodatni podstrek da treniramo još jače i budemo bolji u nastavku sezone. Trener će nam svakako reći šta smo grešili i mi samo treba da slušamo i radimo da sve to ispravimo".

Izabrane vesti

Novogodišnji šou u Areni: Zvezda u partiji sezone samlela Bajern!

Priznaje bivši šampion Jadranske lige sa Cibonom da nije očekivao ovako ubedljivu pobedu nad Bajernom, ali da je ista rezultat dobrog rada...
"Naravno da nismo očekivali, ali jesmo da možemo da pobedimo, što se osetilo od prvih taktova utakmice, pa do samog kraja. Mislim da razlika nije toliko bitna, već da smo pobedili. Biće još utakmica i svaka pobeda je bitna, bilo s jednim ili trideset poena - isto bodova nose. Bolje je za nas kada je ovakva pobeda, ali nemam posebno mišljenje. Svakako nisam razmišljao toliko o tome".

Marko Jagodić Kuridža je u poslednjih šest meseci prošao zanimljiv put - od učesnika i osvajača ABA 2 lige, preko ulaska u Jadransku ligu, do prelaska u Zvezdu i istrčavanja na evroligašku scenu...
"Stvarno je lepo, zanimljivo. Naravno, igram s boljim igračima ovde, ima dobrih individualaca, prija mi to što mi se filozofija poklapa s mojim stilom igre. Nadam se da će sve biti dobro".

Foto: Star Sport

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara