Region

0

Grabar-Kitarović očekuje pobedu u nedeljnim izborima u Hrvatskoj

Autor: AP

Izvor: Beta

Grabar-Kitarović očekuje pobedu u nedeljnim izborima u Hrvatskoj

Izvor: Foto: Beta/ Hina -Daniel KASAP

Ona je s poslednjeg predizbornog skupa, u zagrebačkom naselju Sesvete, pozvala građane da glasaju za njen "program hrvatskog jedinstva" i čak i "proglasila" svoju pobedu, navela je agencija Hina.

"Čestitam vam pobedničku 2020. godinu boljeg života!", kazala je Grabar-Kitarović pošto je izložila svoj program i istakla da je "uvek branila jedinstvo i dostojanstvo Hrvatske i dobar život njenih ljudi kao i prava iseljene Hrvatske, a posebno Hrvata u BiH".

"Okupimo se kao i 1990. i kao što na nas je okupljao prvi hrvatski predsednik Franjo Tuđman, a ne na Milanovićevoj podeli Hrvatske", pozvala je Kolinda Grabar-Kitarović pominjući protivkandidata za mesto šefa države, bivšeg premijera iz opozicione SDP, Zorana Milanovića.

Na skupu kojem su sprisustvovali funkcioneri države i HDZ, Grabar-Kitarović se pohvalila da je tokom svog dosadašnjeg predsedničkog mandata u odnosu na svoje prethodnike uštedela 15 miliona kuna (dva miliona evra).

"Nikada neću pomilovati osobu osuđenu za korupciju", rekla je Grabar-Kitarović. U kratkom govoru premijer Andrej Plenković je kazao da su "svi ponosni na Kolindu Grabar-Kitarović jer je dokazala da štiti hrvatske nacionalne interese, ceni žrtvu hrvatskih branitelja i poštuje prvog hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana".

"Izbor u nedelju je jednostavan jer je protiv nje loš kandidat (Milanović), koji deli Hrvatsku" i čiji su privredni rezultati, kada je bio premijer, "legitimitet da ne bude izabran", ocenio je Plenković.

U prvom krugu predsedničkih izbora, 21. decembra, Zoran Milanović je pobedio s 29,55 odsto glasova, a Grabar-Kitarović ;je bila druga sa ;26,65 odsto.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR