Sreda, 01.01.2020.

17:33

"Možda nećemo..."

Turska se možda uzdrži od slanja trupa u Libiju ako snage lojalne komandantu Kalifi Haftaru obustave ofanzivu protiv međunarodno priznate vlade u Tripoliju.

Izvor: Tanjug

Ilustracija: Depositphotos/ efks

I povuku se, kaže danas turski potpredsednik Fuat Oktaj.

Turski parlament trebalo bi sutra da raspravlja i glasa o zakonu kojim bi se dao mandat za slanje vojske u Libiju, nakon što je vlada premijera Fajeza al-Seraja zatražila podršku u okviru sporazuma o vojnoj saradnji.

Oktaj je za agenciju Anadolija rekao da bi situacija mogla da se promeni i da tada ne bi bilo razloga za slanje turske vojske.

On je takođe rekao da se Ankara nada da će usvajanje zakona u Turskoj poslati poruku odvraćanja zaraćenim stranama.

Uprkos embargu UN, Ankara je već poslala vojnu pomoć vladi u Tripoliju. Haftarove snage, sa druge strane, imaju podršku Rusije, Egipta, Jordana i Ujedinjenih Arapskih Emirata, piše Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: