Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
AKTIVIRAN HUMANITARNI BROJ Bogdan treba pomoć kako bi opet čuo svoju decu

AKTIVIRAN HUMANITARNI BROJ Bogdan treba pomoć kako bi opet čuo svoju decu

Otvoren je humanitarni broj 1432 putem kojeg je moguće donirati jednu KM za lečenje tridesetšestogodišnjeg Bogdana Dušanića iz Broda, kojem je potrebna ugradnja kohlearnog aparata kako bi mogao ponovo da čuje.

Bogdan Dusanic Foto: privatna arhiva / RAS Srbija
Bogdan Dusanic

Humanitarni broj je pokrenut kroz akciju “Pomozimo Bogdanu da ponovo čuje”, koja se realizuje preko Svetosavske omladinske zajednice Brod, a traje do kraja januara, potvrđeno je Srni iz te zajednice.

Dušaniću, ocu troje dece koji je sluh izgubio pre gotovo pet godina, potrebno je gotovo 50.000 KM za ugradnju kohlearnog aparata koji bi mu omogućio da ponovo čuje, a pomoć humanih ljudi jedina je šansa da stigne do tog cilja. Njegova supruga Slađana Dušanić ranije je izjavila novinarima da nije utvrđeno zbog čega se to dogodilo.

Za lečenje je potrebno oko 48.000 KM, koliko košta implant, plus troškovi pretraga, operacije i boravka u bolnici, što Dušanići ne mogu da sami da obezbede jer je u porodici zaposlena samo Slađana.

Pročitajte još

Kulturno-umetničko društvo “Duško Trifunović” i Nevladina organizacija “Agres” iz Broda organizovali su humanitarno veče za Bogdana, na kojem je sakupljen određeni novčani iznos, ali koji, ipak, nije dovoljan, dok vreme za operaciju ističe.

Svi koji žele mogu uplatiti novac i na žiro račun u NLB banci na broj 562- 005-81565587-54 na ime Bogdan (Vlajko) Dušanić, prenosi Srpskainfo.