VIDEO: Papa Franja se izvinio jer je izgubio strpljenje s vernicom koja mu je zgrabila ruku

Papa Franja izvinio se danas što je "izgubio strpljenje" sinoć kada ga je jedna vernica jako povukla za ruku, koju je on potom ljutito otrgnuo.
"Toliko često izgubimo strpljenje, to se dešava i meni. Izvinjavam se zbog lošeg primera koji sam juče dao", rekao je poglavar Rimokatoličke crkve, sa prozora apostolske palate na Trgu svetog Petra.
 
Za prvu molitvu u godini papa je podsetio da blagoslov Boga za svakog muškarca i ženu nije magija već traži "strpljenje ljubavi". On je u tom trenutku izvadio tekst koji je unapred podeljen medijima, ponovio "strpljenje ljubavi" i izvinio se za svoj gest od prethodne večeri.
 
Snimak osamdesetrogodišnjeg pape kako ljutito reaguje kada ga je jedna žena zgrabila za ruku i cimnula prema sebi u trenutku kada se okrenuo i pošao u drugom pravcu, na šta je on uspeo da otrgne ruku, ima stotine hiljada pregleda na društvenim mrežama.
 
On je sinoć pozdravljao vernike na Trgu Svetog Petra kada se to dogodilo.
 
  • Franjo

    06.01.2020 18:05
    @Kup je bitan
    Isto zato što je prethodni bio Jovan, a ne Ivan i što je car Franc-Jozef bio Franjo-Josip.
  • Sreten

    03.01.2020 23:21
    Penzija
    Tipično staračko ponašanje!!!!!
  • johny

    01.01.2020 19:54
    Ubedljivo najbolji Papa do sada .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.