VIDEO: Železnička stanica Užice prva dobila dečiju igraonicu

Železnička stanica Užice prva je železnička stanica u Srbiji u kojoj je "Infrastruktura železnice Srbije" napravila igraonicu za decu.
Na inicijativu ministarke saorbaćaja Zorane Mihajlović, da se u okviru projekata sveobuhvatne modernizacije i rekonstrukcije železnice u Srbiji više pažnje treba da posveti i najmlađim putnicima, "Infrastruktura železnice Srbije" odlučila je da se prva igraonica za decu napravi upravo u železničkoj stanici Užice.
 
U okviru rekonstrukcije stanice opremljen je i kutak za najmlađe, u kojem su, pored novogodišnje jelke, i klackalica, tobogan, ljuljaška i koš, a pod igraonice je prekriven zaštitnim tepihom. Na ovaj način, najmlađi putnici u Užicu dobili su svoj kutak, u kojem će moći da provedu lepe i prijatne trenutke u železničkoj stanici.
 
U rekonstrukciju stanice uloženo je 35 miliona dinara, a sanirani su fasada i krov, ponovo rade pokretne stepenice, zamenjeni su prozori i vrata i izvršena je kompletna rekonstrukcija svih instalacija u ovom objektu.
 
"Infrastruktura železnice Srbije" nastaviće sa postavljanjem igraonica u železničkim stanicama i u 2020. godini, u skladu sa mogućnostima i gde uslovi to budu omogućavali.
 
  • Ljiljana

    01.01.2020 20:40
    Zapaźanja
    Železnička stanica u Novom Sadu je najprljavija stanica.Viśe liči na ogroman golubarnik, po mirisu i izmetu golubova.Sramota za grad kulture.A u manjim gradovima igraonice u sranicama.Ne razumem!
  • EvoOvako

    01.01.2020 10:32
    A
    U Švajcarskoj vozovi imaju igraonice.... A i ne kasne. Ovi naši koliko kasne, mogli su obdanište na naprave na stanici.
  • Blok

    01.01.2020 10:21
    Zove se garavi sokak

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija