Milačiću produžen pritvor, počinje štrajk glađu

Predsedniku Prave Crne Gore Marku Milačiću, nakon saslušanja u osnovnom tužilaštvu, određeno je tužilačko zadržavanje od 72 sata.
Milačiću produžen pritvor, počinje štrajk glađu
Foto: Pixabay
Nakon toga je Milačić izjavio da počinje štrajk glađu, saopštila je Prava Crna Gora.
 
"Nakon višečasovnog ispitivanja, državna tužiteljka je u vremenskom trajanju od dva sata napustila zgradu suda, ostavivši predsednika Prave Crne Gore da čeka, da bi se u nju vratila sa očigledno pripremljenim diktatom - rešenjem o zadržavanju", kaže se u saopštenju.
 
Navodi se da je, po izlasku iz tužilaštva, a pri sprovođenju u policijski auto, Milačić izjavio da započinje štrajk glađu. On je zadržan juče nakon saslušanja u Upravi policije, a na teret mu se stavlja da je bio organizator protestne šetnje u Podgorici povodom usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti.
 
Šetnja u glavnom gradu bila je organizovana nakon molebana u Hramu Hristovog Vaskrsenja, a stranka je juče saopštila da ju je organizovao "narod samoinicijativno", a protiv Zakona o slobodi veroispovest. Kako se danas napominje, Milačiću je zadržavanje određeno zbog krivičnog dela nepostupanje po naredbi za udaljenje prema Krivičnom zakoniku.
 
"Okolnosti koje su navedene u rešenju o zadržavanju, da je ono određeno zbog mogućeg uticaja na svedoke koji nisu indetifikovani, dakle N.N. svedoke, govori o tome da se radi o monitarnom političkom procesu", ocenila je Prava Crna Gora.
 
Na ovaj način, kako se ukazuje, pogažena su najosnovnija ljudska prava, da otac dvoje maloletne đece, u noći Nove godine 31. decembra ne bude skupa sa najužom porodicom.
 
Prava Crna Gora je najoštrije osudila zloupotrebu institucija u političke svrhe, psihičko i fizičko iscrpljivanje u danima praznika i porodičnih okupljanja koja su, ne prvi put, primijenjena na lideru stranke.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.