Napredak želi da veže četvrtu pobedu, povrede muče Tamiš i Vršac

Vreme čitanja: 3min | sub. 28.12.19. | 09:39

Nastavlja se program u domaćem šampionatu utakmicama 13. kola

Nakon prilično zanimljive utakmice u Valjevu između Metalca i Mladosti, kojom je otvoreno kolo u Košarkaškoj ligi Srbije, subota donosi tri nova susreta, koja bi mogla dodatno da razreše neka pitanja oko toga ko bi do kraja sezone mogao da se bori za opstanak, a ko bi mogao da se nađe među osam najboljih i zaigra u Superligi.

Prvi u nizu biće odigran u zanimljivom terminu od 12.00 u Novom Sadu između Vojvodine i Borca. Lale se trenutno nalaze u crvenoj zoni, nanizale su pet uzastopnih poraza, pa će zbog toga morati da učine sve od sebe kako bi bar namučile aktuelnog lidera šampionata. Čačani će se samo podsetiti njihovog poslednjeg gostovanja sastavu OKK Beograda, koji se nalazi na poslednjem mestu na tabeli, na kojem su jedva uspeli da izvuku živu glavu, što je samo potvrda da ni meč sa Novosađanima neće biti nimalo lak.

Izabrane vesti

Borac u Novi Sad dolazi nakon pobede protiv tuzlanske Slobode pred domaćom publikom u ABA 2 ligi, pa samim tim imaju trenutno pišu niz od sedam uzastopnih pobeda u svim takmičenjima. Poslednji poraz doživeli su od Vršca u Košarkaškoj ligi Srbije još prvog dana decembra. Ne treba pominjati da glavni kvalitet gostiju leži u timskoj igri, kojom će ujedno pokušati da slome Andriju Simovića na drugoj strani, koji je trenutno najefikasniji košarkaš domaćeg šampionata.

Druga utakmica dana vodi nas u Vršac, gde nas očekuje duel dve ekipe koje od samog starta sezone igraju prilično nepredvidivo i sa dosta oscilacija. Klub iz ovog grada će svoju publiku pokuašti da pred novogodišnje praznike obraduje pobedom protiv Tamiša (18.00) koji se trenutno nalazi u seriji od četiri vezana neuspeha.

Sastav Bojana Jovičića ove godine ima dosta problema sa povredama, pa je veliko pitanje da li će i ovo kolo zaigrati u najjačem izdanju. Sa druge strane, nije blistava situacija ni u Vršcu, gde iz kola u kolo na teren izlaze neki drugi igrači, pa bi svo to „šarenilo“ moglo da utiče na igru koji bismo mogli da vidimo večeras.

Teško je zamisliti da bi ove dve ekipe na kraju mogle da završe u borbi za opstanak, ali partije u poslednje vreme ne ohrabruju da bi mogle da se uključe u neku ozbiljniju trku za plasman u Superligu. Zapravo, baš ovaj duel mogao da predstavlja određenu prekretnicu u toj nameri.

Za kraj dana, košarkaši Napretka iz Aleksinca pokušaće da predvođeni sjajnim Dimtrijem Raičevićem dođu do četvrte vezane pobede u domaćem šampionatu i tako se učvrste u gornjem delu tabele. Protivnik će im biti sastav Kolubare u Lazarevcu, koji će morati pod hitno da se trgne ukoliko želi da izbegne ozbiljniju borbu za opstanak (19.30).

Novajlija u ligi je za sada zabeležio samo tri pobede i bukvalno gleda oči u oči sa „crnom“ zonom. Međutim, Nikola Simić i Aleksandar Vuletić mogli bi da povuku domaće ka sigurnoj zoni, s obzirom na to da je reč o verovatno najiskusnijim košarkašima u Košarkaškoj ligi Srbije. No, Slaviša Bogavac se sigurno neće složiti sa ovom tvrdnjom i pokušaće da pomogne gostima da nastave odličnu seriju.

KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE – 13. KOLO

Petak
Metalac Valjevo - Mladost Zemun 75:95
/Stepanović 17 - Dreksel 27/

Subota

12.00: (6,00) Vojvodina (20,00) Borac (1,15)
18.00: (1,45) Vršac (15,00) Tamiš (3,05)
19.30: (3,50) Kolubara (16,00) Napredak (1,35)

Nedelja
12.00: OKK Beograd – Zlatibor Čajetina
19.00: Dunav Stari Banovci – Novi Pazar

Ponedeljak
17.00: Dinamik – Sloboda Užice

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock

 

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara