POLICIJA TUČE VERNIKE U NIKŠIĆU: Mandić, Zogović i Knežević započinju štrajk glađu; Bošnjaci strepe za džamije (FOTO+VIDEO)

Novosti online/M. S. – V. K.

27. 12. 2019. u 18:26

Marko Kovačević, portparol Nove srpske demokratije uhapšen pre sat vremena u Nikšiću

ПОЛИЦИЈА ТУЧЕ ВЕРНИКЕ У НИКШИЋУ: Мандић, Зоговић и Кнежевић започињу штрајк глађу; Бошњаци стрепе за џамије (ФОТО+ВИДЕО)
Nova drama u Crnoj Gori. Jake policijske snage napale su vernike, njih stotinak, koji su se u petak oko 18 sati okupili u podnožju hrama Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću.

Policija je posle upozorenja mirnim građanima da se raziđu počela da tuče građane, koji su skandirali ''Ne damo svetinje'' protestujući tako protiv Zakona o slobodi verosipovesti, koji se u Crnoj Gori smatra prvim korakom ka legalizovanju svetinja SPC od države.


PRATITE SA NAMA IZ MINUTA U MINUT...


00:20 BOŠNjACI UPLAŠENI ZA
SVOJE DžAMIJE




22:22 GRUPA GRAĐANA KRENULA KA CENTRU PODGORICE, PRATI IH POLICIJA

Grupa od oko dvesta građana, koji su se večeras okupili ispred Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici, krenula je ka centru glavnog grada.

Kolona se Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog kreće u pratnji policije.

„Zasad je sve mirno“, kazali su u Upravi policije.

Građani su se okupili u znak protesta zbog sinošnjeg usvajanja Zakona o slobodi veroispovijesti u parlamentu.



21:10 MANDIĆ I ZAGOVIĆ POČINjU ŠTRAJK GLAĐU

Poslanicima Demokratskog fronta Andriji Mandiću, Milanu Kneževiću i Milunu Zogoviću određeno je zadržavanje do 72 sata nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu.

Sva trojica poslanika DF-a su odlučila da od danas štrajkuju glađu.

Poslanik DF-a Slaven Radunović je rekao da je u toku državni udar koji sprovode državne institucije.

"Ovog puta nema Sinđelića i Paje Velimirovića, već je režiser Milo Đukanović sa svojim timom u tužilaštvu i policiji", kazao je.

On je rekao da zadržavanje od 72 časa njegovim kolegama znači da institucije ne sprovode pravdu, već osvetu prema najvećem opozicionom bloku.

Zogović je priveden na saslušanje nešto pre 16 časova, a Mandić dva sata kasnije.


20:25 ANDRIJI MANDIĆU ODEĐENO POLICIJSKO ZADRŽAVANjE

Luderu DF Andriji Mandiću posle saslušanja u IDT u Podgorici određeno je zadržavanje do 72 sata. Sada je u toku saslušanje uhapšenog poslanika DF Milana Kneževića.




20:06 FOČA JE UZ NAROD CRNE GORE
Na Instagramu je osvanuo video koji dolazi čak iz Foče. Na ovom snimku se vidi da građani Foče daju podršku narodu iz Crne Gore.


19:26 NIKŠIĆ: PRIVEDENO NEKOLIKO OSOBA

Incident u Nikšiću oko 20 sati još uvek nije bio okončan, a u zgradu CB Neikšić privedeno je nekoliko osoba.
19:30 POLICIJA NAPALA PREDSEDNIKA ODBORA JANKA MILATOVIĆA

Kako je saopšteno iz Nove srpske demokratije u Nikšiću je u petak veče policija napala predsednika odbora Janka Milatovića i isprskala ga sprejom u predelu očiju...



19:10 BLOKADA SAOBRAĆAJNICE BERANE-ANDRIJEVICA-PLAV

U mestu Crvena prla u Opštini Andrijevica, građani su 40 minuta držali u blokadi saobraćajnicu Berane-Andrijevica-Plav. Došlo je do intervencije policije i građani su se razišli uz ''obaćanje'' da će u subotu ponovo blokirati saobračajncu


19:00 SASLUŠANjE ANDRIJE MANDIĆA

U petak oko 19 sati u toku je bilo saslušanje lidera DF Andrije Mandića, koji je kao i Zogović, ali i još 15 poslanika DF uhapšen i odeveden uz sale Skupštne, što je uprkos naporima policije da onemoguće snimanje nečuvanog skandala, ipak zabeleženo kamerama.

18:36 UHAPŠEN MARKO KOVAČEVIĆ

Prema izvorima Novosti u Nikšiću je uhapšen portparol Nove srpske demokratije Marko Kovačević, istaknuti borac protiv crnogorskog režima.

U besomučnom batinanju povređeno je nekoliko građana Nikšića, koji u sve većem broju pristižu pred hram, ali i policiji prstiže pojačanje.





18:20 72 SATA POLICIJSKOG ZADRŽAVANjA ZA ZOGOVIĆA

Posle nečuvenoog skandala koji je crnogorska vlast priredila u sali Skupštine Crne Gore gde su specijalci u civilu uhapsili i vezali poslanike Demokratskog fronta, u petak popodne posle saslušanja u Osnovnom državom tužilaštvu u Podgorici određeno je zadržavanje do 72 sata poslaniku DF Milunu Zogoviću, kome se na teret stavlja da je počinio kriviččno delo napada na službeno lice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (17)

M.M.

27.12.2019. 20:07

Pa to je MIlova policiija, docekali svojih 5 min. Svakom ko krene na svestenika nek ih svako zlo snadje.

maniks

27.12.2019. 20:12

Treba videti koje su nacionalnosti sto tuku pravoslavne svestenike i vernike.Braco Srbi nazad nema od nekud mora da pocne oslobadjanja Srba. Ugrozeni su u Milogori, ustasiji ,Kosova, Makedonije,bih. Sve bivsa braca ,

Србин

27.12.2019. 20:52

Тешко њима,тешко потомцима! Старе клетве на фамилије бацају. Тешко тим кућама,неће бит ту много радости.

Đorđe

27.12.2019. 21:45

Ovo je neviđeno poniženje svih Srba na Balkanu i u svetu od strane antisrpskog režima u Crnoj Gori. Ovo se mora podići na najviši nivo i svim silama se suprostaviti tom srbomrscu.

Čikiriz

27.12.2019. 22:20

Ako država ne poštuje svoje gradjana onda ni oni ne treba da poštuju svoju državu.

vladimir

27.12.2019. 22:36

Srbija mora da ima zvaničan stav i da reaguje po pitanju opstanka SRPSKE crkve, manastira, svetinja i relikvije u SRPSKOJ crnoj gori! Ovaj gulanfer i kriminalac Milo / pitajte Italiju/ je napravio svoj autonomni "narko kartel" i ne priznaje, i ne zna elementarne atribute državnosti i dok je u službi američkih interesa - dotle je "dobar"!? Oni ga i štite! Što je najgore, i on je IZROD srpskog bića, i hoće da bude nešto drugo - a to je nemoguće!

Вучко

27.12.2019. 22:47

Стотинак их се окупило, а полиција их бије? Ђе су оне 'иљаде што не изађоше, па да видимо како ће то да заврши. Овако, појешће вук магарца, а Острог ће бити продат Подравки. Ништа од нас.

Mikiboy

27.12.2019. 22:55

Gde je Evropa sada?Gde je Amerika?Da se to desava u Srbiji odmah bi nam uveli sankcije.

Ганче

27.12.2019. 23:33

Зар Србија треба да се одрекне свог народа,треба да их препустимо милогорцима да се иживљавају над њима.Зар је морала да изостане реакција државе,сваки дан се бусамо да нам не може нико да командује,а сада смо усрали од милогораца па ни званичне изјаве нема од државе.Па чему да се надају Срби у расејању...

Каракнџула

28.12.2019. 00:16

@Ганче - Све оне који на све ово остају "по страни" похапсити и над њима спровести насилну промену пола! Као већ безмуди и онако неће ништа изгубити.