FOTO: Protest SZS ponovo u Novom Sadu - Vučići, Vučević i Bocara "iza rešetaka"

Protest Saveza za Srbiju protiv režima Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke održan je večeras na Trgu slobode.
FOTO: Protest SZS ponovo u Novom Sadu - Vučići, Vučević i Bocara "iza rešetaka"
Foto: 021.rs
Glavna tema protesta bilo je stanje u kulturi. Govorilo se o tome kakva je kultura danas u Novom Sadu, a kakva bi trebalo da bude.
 
Na okupljanju je govorio reditelj i književnik Milan Belegišanin, a građanima se obratio i šef novosadskog odbora Narodne stranke Borislav Novaković, jer je najavljeni novinar i publicista Đorđe Randelj bio sprečen da prisustvuje događaju.
 
Milan Belegišanin je rekao da smo zaboravili šta je to zapravo kultura.
 
"Kulturno je kad znate da saslušate sagovornika, a da mu ne govorite odmah da je primitivac, fašicta ili đubre. Kultura je kada odete na posao bez nelagodnosti ili straha da će vaše dete ili unuk naići na Zadrugu ili Parove", naveo je on i dodao da nije "SNS izmislio rijaliti".
 
"To je postojalo i pre, ali sada je čitava država rijalliti. SNS je rijaliti dovela do savršenstva to jest do apsurda i u apsurd pretvorila čitavo naše življenje. To što oni rade to je atak na mentalnu higijenu", zaključio je Belegišanin.
 
Nakon njega, okupljenima se obratio Borislav Novaković koji je rekao da funkcioneri slivaju svoj profit u Bahame i pozvao prisutne da se pridruže Savezu za Srbiju u performansu ispred Gradske kuće.
 
Predstavnici opozicije postavili su potom veliki plakat sa rešetkama na kojem je pisalo "Bahami ili zabela" i na kom su, simbolično, u Zabelu poslali Aleksandra i Andreja Vučića, Miloša Vučevića i Slobodana Milića Bocaru zbog, kako su naveli, nelegalnih poslova.
 
  • Јое

    29.12.2019 21:49
    @Mirko Topalovic
    Једини разлог због ког је ова разбојничка банда доведена на власт уместо претходне лоповске банде је тај што претходна власт није желела да потпише независност Косова и Метохије, а Вучић је обећао да ће то завршити. Када погледамо поступке ове разбојничке банде од када је на власти, можемо видети да су угасили све институције Републике Србије на КиМ и натерали тамошње Србе да учествују на изборима које организују они отимачи људксих органа и шверцери дроге. То претходној власти никада не би пало на памет да уради.

    пс. за оне који не знају, разлика између лопова и разбојника је у томе што те лопов покраде, тихо и невидљиво, а да ти то и не приметиш, а разбојник те прво пребије, а затим ти све отме, не сакривајући се. За лоповски занат треба вештина, а за разбојнички само сирова снага.
  • Bocara

    29.12.2019 18:15
    Blagajnik
    Bocara covek sa djonom od obraza i tom jedinom “vrlinom“ i “darom“ koji poseduje danas je jedan od najmocnijih i najbogatijih pojedinaca u Novom Sadu. Covek senka gradonacelnika zajedno sa Barcem u ime Zobenice kontrolise sve “dilove“ koji se sklapaju u ime SNS-a i takodje su tu da da “posavetuju“ malog Milosa da je on samo gradonacelnik a da se oni “brinu“ za Novi Sad. Bocara i Barac, intelektualci od kojih se trese ceo novosadski odbor SNS-a i ljudi koji rukovode gradom, pune vodjine bisege a nemaju pojma da ih je sve vodja provalio kako sa Zobenicom malo van dogovora stavljaju sa strane... eeee Bocara, bolje bi ti bilo da si se drzao one svoje trafike.
  • JaDetelina

    28.12.2019 23:23
    E
    Slika 15 sve govori...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti