Kevin Panter
Kevin Panter

Zvanično: Panter u Zvezdi do kraja sezone

Vreme čitanja: 1min | pet. 27.12.19. | 15:31

Crveno-beli doveli pojačanje na bekovskoj poziciji

Zna se već nekoliko dana, ali danas je i ozvaničeno: Kevin Panter je novi igrač Crvene zvezde.

Panter je u Beograd stigao nakon što je raskinuo ugovor sa Olimpijakosom, a beogradskim crveno-belima se obavezao na vernost do kraja sezone.

Izabrane vesti

Reč je o 26-godišnjem, 193 centimetara visokom Njujorčaninu, koji može da pokrije pozicije jedan i dva. Školovan je na Univerzitetu Tenesi, dok je u Evropi nastupao za Lavrio, Antverpen, AEK, Virtus iz Bolonje i na kraju Olimpijakosom. Dva puta uzastopce je sa AEK-om i Virtusom osvajao Fibinu Ligu šampiona, a u dresu italijanskog kluba je bio i MVP završnog turnira u Belgiji.

Pred početak ove sezone je potpisao dvogodišnji ugovor sa Olimpijakosom, u proseku je na 11 utakmica u Evroligi beležio sedam poena za 18 minuta na parketu, ali se u Pireju ipak nije snašao. Međutim, trener Crvene zvezde Dragan Šakota dobro ga poznaje iz vremena kad su sarađivali u AEK-u, pa je procenio da bi Panter ipak mogao da podigne kvalitet u redovima srpskog šampiona.

Kevin Panter će u Zvezdi nositi dres sa brojem “00“ na leđima, a debitovaće u ponedeljak u sudaru protiv Budućnosti u Podgorici.

Podsetimo, Zvezda je ranije ove nedelje dovela i Vladimira Štimca.

(FOTO: KK Crvena zvezda)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara