Vrhovni sud ukinuo presudu za ubistvo inspektora Šćekića

Vrhovni sud Crne Gore ukinuo je presudu za ubistvo inspektora Slavoljuba Šćekića i predmet vratio Apelacionom sudu na ponovno odlučivanje.

Izvor: B92

Petak, 27.12.2019.

18:36

Vrhovni sud ukinuo presudu za ubistvo inspektora Šćekića
Ilustracija: Depositphotos/ JanPietruszka

Ovom odlukom Sud je kao neosnovanu odbacio žalbu Vrhovnog državnog tužilaštva Crne Gore - Odeljenja za suzbijanje organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina i uvažio žalbe optuženih S. B. i M. Š. i njihovih branilaca i žalbe branilaca optuženih Lj. V., Lj. B. i A. K.

Vrhovni sud Crne Gore je odlučio i da se pritvor optuženima S. B., M. Š., Lj. B. i Lj. V. produži nakon donošenja ove odluke.

Razlozi kojima se sud rukovodio za donošenje navedene odluke sadržani su u pisanom obrazloženju objavljenom na veb-sajtu tog suda.

Šćekić, koji je bio načelnik Uprave za opšti kriminalitet u MUP-u Crne Gore, ubijen je u sačekuši 30. avgusta 2005. godine, ispred svoje kuće u podgoričkom naselju Tološi.

Reč je o čoveku koji je imao blistavu karijeru, a glavom je platio u trenutku dok je učestvovao u istragama najvećih ubistava u Crnoj Gori, počev od njegovih kolega Gorana Žugića i Darka Belog Raspopovića, kao i Duška Jovanovića, urednika lista Dan.

Šćekić je ubijen s leđa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: