MIRNO U PODGORICI NAKON INCIDENTA I USVAJANJA ZAKONA: Nema policije na ulicama, saobraćaj normalizovan!
Foto: Profimedia

jutro posle

MIRNO U PODGORICI NAKON INCIDENTA I USVAJANJA ZAKONA: Nema policije na ulicama, saobraćaj normalizovan!

Crna Gora -

Situacija na ulicama Podgodice, nakon što je rano jutros posle incidenata u parlamentu usvojen Zakon o slobodi veroispovesti, mirna je, nema pojačanog prisustva policije, a saobraćaj u centralnim ulicama je normalizovan.

Kod Blaževog mosta više nema okupljenih sveštenika, vladika i građana, koji su na tom mestu, u blizini Skupštine, proveli ceo jučerašnji dan i noć, čitajući molitve.

Policije nema ni pored štićenih objekata - zgrada Parlamenta, Predsedništva i Vlade.

Redovni godišnji sastanak predsednika vlade Crne Gore Duška Markovića sa privrednicima, koji je trebalo da se održi danas u 11 sati, odložen je, a parlament će danas u 14 sati nastaviti rad raspravom o drugim zakonskim predlozima.

Inače, sve centralne ulice u Podgorici juče su bile zatvorene za saobraćaj, a ni građanima nije bilo dozvoljeno da priđu parlamentu, kako bi se sprečio protest zbog usvajanja spornog zakona, koji je bio najavljen još pre dva dana.

Zatvaranje ulica je izazvalo burnu reakciju poslanika opozicije koji su zbog toga negodovali na početku sednice, navodeći da se to nikada nije dogodilo u Crnoj Gori.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track