Privreda

Za rekonstrukciju puteva u RS 300 miliona evra

Za rekonstrukciju puteva u RS 300 miliona evra
Foto: JP Putevi RS | Potpisan memorandum sa kineskom kompanijom: Za rekonstrukciju puteva 300 miliona evra

BANJALUKA - Nenad Nešić, vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća ''Putevi Republike Srpske'' d.o.o. Banjaluka potpisao je danas sa predstavnicima kompanije 'China Railway 14th Bureau Group Co.' LTD (CRCC14) iz Kine Memorandum o razumjevanju, za šta je predviđeno 300 miliona evra.

Predviđeno je da se u naredne tri godine izvrši rekonstrukcija i rehabilitacija svih magistralnih i regionalnih puteva prvog i drugog reda.

Za ovaj projekat planirana su ukupna finansijska sredstva u iznosu od 300 miliona evra na bazi kreditnog zaduženja sa rokom otplate od 15 godina i povoljnom kamatnom stopom, uz grejs period od tri godine.

Cilj potpisivanja Memoranduma je da se radi na razmjeni informacija i definišu principi poslovne saradnje koji se odnose na projektovanje, izgradnju i finansiranje ''Projekta rekonstrukcije i rehabilitacije putne mreže u Republici Srpskoj''.

Na sastanku je dogovoreno da se u narednom periodu okončaju sve aktivnosti predviđene Memorandumom o razumjevanju, kako bi se stvorili uslovi da se  15. aprila naredne godine u Kini potpiše Ugovor kojim će započeti realizacija ''Projekta rekonstrukcije i rehabilitacije putne mreže u Republici Srpskoj''.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije