ГОДИНА НА ИЗМАКУ, ЈЕДНА ОД НАЈУСПЕШНИЈИХ У ИСТОРИЈИ ОДБОЈКАШКОГ КЛУБА АПАТИН

APATIN ODBOJKA SPORT VESTI

Одбојкашки клуб Апатин ће 2019. годину памтити као једну од најуспешних у својој историји. Почетком године овај узоран спортски колектив је по избору Спортског савеза општине Апатин проглашен за најуспешнији клуб у општини Апатин за 2018 годину.

Сениорке су сезону 2018-2019. завршиле као прве на табели у Првој Војвођанској лиги. Одбојкашице Апатина су у априлу месецу до наслова првака лиге дошле без пораза, са освојеним 41 бодом и са свега пет изгубљених сетова. Сениорке су и у јесењем делу сезоне 2019-2020. клуб са највише освојених бодова у лиги – 24, али и клуб са најбољом сет и поен разликом.

ОК Апатин је једини женски клуб у региону који има и другу сениоркску екипу која се такмичи у Другој Војвођанској лиги под називом ОК Апатин 2.

Младе одбојкашице Апатина су јесењи део сезоне завршиле на високом трећем месту на табели. Пионирке су и ове сезоне избориле пласман из пионирске лиге Јужна бачка на пионирско првенство Војводине. Оне ће се као и кадеткиње ОК Апатин од јануара такмичити међу 16 најбољих екипа у Војводини.

Као и претходних година клуб је организовао велики број турнира. Као најбољи и највећи турнир у клубу у 2019. години издваја се међународни “Street volley Apatin 2019” који је окупио 1300 дечака и девојчица.

Најмлађе девојчице ОК Апатин су на турнирима у мини одбојци и уличној одбојци учествовале широм Војводине и освојиле велики број медаља.

У клубу су посебно поносни што је њихова најбоља играчица Сања Малеш у 2019. години наступила за репрезентацију Србије на Европском првенству у Beach Volleyu у Шведској.

Одбојкашки клуб Апатин има највећу А лиценцу коју издаје одбојкашки савез Србије и представља најмасовнији спортски женски колектив у општини Апатин. Одбојка је био једини женски спорт и у 2019. години, где су екипе основних и средњих школа из наше општине имале екипе и такмичења на нивоу општине и региона, пре свега захваљујући девојчицама и девојкама које тренирају одбојку у ОК Апатин.

ОК Апатин је и у 2019. години био једини клуб у нашем граду рачунајучи све екипне женске олимпијске спортове у којем се девојчице такмиче и у млађим категоријама. Ово је једини женски клуб из града у конкуренцији екипних олимпијских спортова који има сениорску екипу и млађе категорије у такмичењу.

Из клуба су поносни што је на њихов позив и у 2019. години ОК “АС” Београд одржао одбојкашки камп у Апатину. Више од 200 дечака и девојчица из Београда су као и претходних година боравили у Апатину 15 дана током августа. Овај камп ће наредне године бити одржан у Апатину, а очекује се рекордан број учесника.

Одбојка је обележила 2019. годину у Србији, обе репрезентације мушка и женска су поново постале прваци европе. Одбојкашки клуб Апатин је крајем године од Одбојкашког савеза Војводине добио и признање за развој одбојке, поводом јубилеја – 70 година одбојке у покрајини.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *