Biznis Vesti
MIŠKOVIĆ GRADI MINI-GRAD PORED BEOGRADA Planirano 3.000 stambenih jedinica za oko 9.000 stanovnika

MIŠKOVIĆ GRADI MINI-GRAD PORED BEOGRADA Planirano 3.000 stambenih jedinica za oko 9.000 stanovnika

Pokraj satelitskog grad Singidunum u Surčinu, na području Beograda, koji će biti izgrađen kod Dobanovačke petlje, kompanija Delta Real Estate koja posluje u sklopu Delta Holdinga, Miroslava Miškovića, planira izgradnju sličnog grada u malom.

Miroslav Mišković Foto: Vesna Lalić / RAS Srbija
Miroslav Mišković

Plan detaljne regulacije područja privredne zone Autoput, koji je urađen krajem prošle godine na zahtev kompanije, predviđa mogućnost gradnje privrednog parka na 40 hektara u blizini aerodroma Nikola Tesla, neposredno uz auto-put Beograd-Zagreb.

Pročitajte još

Tu parcelu u vlasništvu Delte, kako piše "Poslovni dnevnik", čini poljoprivredno zemljište, ali je nedavno učinjen još jedan korak prema gradnji buduće privredne zone koja će obuhvatiti savremene tehnološke industrijske parkove, ali i stambeni kompleks po sistemu Live&Work.

Naime, vlada Srbije nedavno je donela rešenje kojim se utvrđuje javni interes za izvlaštenje zemljišta i objekata za izgradnju energetske, saobraćajne i komunalne infrastrukture na lokaciji budućeg Deltinog parka.

Međutim, kako tvrde u kompaniji Delta Real Estate, gradnja ovog velikog projekta nije u planu sljedeće godine.

Pročitajte još

"Plan svakako postoji, imamo i zemljište, ali projekat još nije pripremljen", rekli su za "eKapiju" dodajući da još nije poznata vrednost investicije.

Kompanija u 2020. godini želi da izgradi novu poslovnu zgradu Delta Holdinga u Beogradu i tri trgovačka centra.

Izgradnja novog poslovno-stambenog kompleksa biće šansa ne samo za kompanije koje se bave visokogradnjom, već i za one iz područja područja saobraćajne, energetske i komunalne infrastrukture, budući da na toj parceli trenutno nema pristupnih prometnica, kao ni vodovodne, kanalizacijske, elektroenergetske, gasne i toplovodne mreže.

Miroslav Mišković
Foto: Vesna Lalić / RAS Srbija
Miroslav Mišković

Singidunum na 300 hektara

Projekat Singidunum planiran je na površini od 220 hektara u katastarskoj opštini Dobanovci u sklopu Opštine Surčin.

Singidunum će imati sve osobine savremenog satelitskog grada: stambeni kompleksa u blizini industrijske zone, koji će obuhvaćati industrijski park, stambeno-poslovni centar, vrtiće, školu, bolnicu i druge sadržaje.

Plan za izgradnju Singidunuma vodi kompanija Singidunum-buildings iz Beograda koja je i finansijer projekta, a u njenom vlasništvu je više od 300 hektara u tom području. Planirano je 3.000 stambenih jedinica za oko 9.000 stanovnika.