Real se našalio sa Andorom - 26:2 u drugoj četvrtini

Vreme čitanja: 3min | ned. 22.12.19. | 18:40

Gosti dali samo 14 poena za poluvreme

Desilo se skoro da je Butan protiv Indije u Azijskom kupu dao dva poena za poluvreme. S vremena na vreme viđali smo i da u nekim mlađim kategorijama neko ne prebaci ni deset poena za 20 minuta košarke, ali da se to desi na najvišem nivou evropske košarke, jednostavno vas ostavlja da se zapitate - do čega je? Ovoga puta odgovor je sasvim jasan - zbog majstorstva Reala. Kraljevići su danas u svojoj dvorani demolirali River Andoru, koja slovi za jednog od ozbiljnijih učesnika Evrokupa, ostavivši je na samo dva poena u drugom kvartalu i ukupno 14 poena u uvodnom poluvremenu - 91:60.

Goste iz omanje države u Pirinejima večeras jednostavno ništa nije išlo, ali ipak treba naglasiti da je odbrana Reala funkcionisala gotovo besprekorno. Kraljevići su tokom čitave utakmice imali ogromnu prednost na skoku, terali su Andoru na teške šuteve i samim tim večeras lagano slavili. Vredi napomenuti da je zbirni indeks gostujućih košarkaša u prvom poluvremenu dugo bio u minusu. Jednostavno, u poslednjih nekoliko godina se nije desilo da neko odigra ovako lošu četvrtinu u Evropi.

Izabrane vesti

Ogromna razlika omogućila je Pablu Lasu da u drugom poluvremenu šansu da i svojim mladim nadama, pa je nove minute i poene u dresu Reala zabeležio i Mario Nakić. Faktički najjača petorka Madriđana gotovo da nije ni igrala u drugom poluvremenu, a razlika je ostala gotovo netaknuta. Talentovani košarkaš je za 15 minuta na terenu dao šest poena za svoju ekipu.

Najefikasniji u timu Reala je na kraju bio Trej Tomkins sa 14 ubačenih poena, a dvocifreni su bili i Džef Tejlor i Volter Tavares sa po 10 poena, te Niko Laprovitola sa 10. U sastavu Andore je jedino Dejan Musli bio vredan pomena, pošto je upisao 17 poena.

A eto, da bude zanimljivije, gosti su bili ti koji su bolje otvorili prvu četvrtinu. Nakon tri i po minuta igre, imali su blagu prednost, ali su onda dopustili da u preostalih 16 i po minuta košarke u prvom poluvremenu postignu samo pet poena. I kao sasvim logična stvar desila se serija Reala od čak 44:5?! Na poluvremenu je tako na semaforu pisao rezultat 50:14.

Kao što smo pomenuli, nastavak utakmice doneo je minute za kombinovani sastav Reala koji se nije mnogo namučio da održi razliku na korektnom nivou. Jednostavno, saigrači Dejana Muslija i Dejana Todorovića večeras nisu bili ni blizu sposobni da pariraju moćnom klubu iz španske prestonice. Kako je treća četvrtina prilazila kraju, prednost se nije smanjivala i u poslednjih deset minuta ušlo se rezultatom 70:37.

I tek negde krajem četvrte četvrtine, upalila se lampica u sastavu Andore da ovako ne može, pa su serijom 11:0 prišli na „samo“ 23 poena, što je bilo odlično u odnosu na prikazanu igru u dotadašnjem delu utakmice. No, avaj, Real je nakon toga ponovo ubacio dve trojke, uzvratio nizom od deset uzastopnih poena i naneo gostima najteži poraz ne samo u ovoj, već i u nekoliko prethodnih sezona.

ACB LIGA - 14. KOLO

Subota
Unikaha - Saragosa 75:81
/Tompson 15 - Bareiro 16/

Bilbao - Real Betis 75:69
/Butej 23 - Oliver 14/

Tenerife - Gran Kanarija 100:79
/Šermadini 32 - Okoje 16/

Obradoiro - Fuenlabrada 78:77
/Brodzijanski 18 - Garsija 16/

Nedelja
Estudijantes - Mursija 91:70
/Arteaga 19 - Buker 19/

Manresa - Valensija 79:76
/Magariti 16 - Lojd 20/

Real Madrid - River Andora 91:60
/Tomkins 14 - Musli 17/

18.30: Huventud - Barselona
20.00: Baskonija - San Pablo Burgos

PišeSrđan TODOROVIĆ
FotoShutterstock

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara