Nešto opasno ne valja kad je i De Hea katastrofalan: Fenjeraš uspostavio dijagnozu - Mančester šizofren (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 22.12.19. | 16:51

Fenjeraš Votford slavio s uverljivih 2:0

Sezonu su otvorili sa 4:0 protiv Čelsija, savladali su kasnije i Lester, Totenhem i baš nedavno Mančester Siti, igrali nerešeno s Arsenalom i Liverpulom, ali su gubili od Kristal Palasa,  Vest Hema, Njukasla, Bornmuta i danas od fenjeraša Premijer lige Votforda?! Ova generacija fudbalera Mančester junajteda prevrtljiva je kao kameleon, pa je na Vikaridž Roudu pretrpela prvi poraz još od 2. novembra. Uverljivih 2:0 za Stršljenove u 18. kolu prvenstva, dobrim delom i zahvaljujući više ne tako retkom kiksu Davida De Hee.

Čovek koji je u najtežim godinama čuvao Junajted od survavanja niz liticu po svemu sudeći više ne može sam da se bori protiv vetrenjača. Umesto da njegove odrane dižu ekipu, greške saigrača počele su i njega da vuku na dole. Kardinalna greška španske “jedinice“ utabala je Votfordu put do ipak zaslužene pobede. Međutim, ko zna da li bi nje nije bilo da užasne De Heine reakcijena udarac Ismaile Sara.

Izabrane vesti

Nije Sar dobro zahvatio loptu, gađao je u zemlju i ona je išla pravo u De Heine ruke. Nije u tom udarcu bilo ni prevelike snage. Ali nekako je De Hea sebi dozvolio da mu se izmigolji. Votford je poveo sa 1:0. Od početka ove sezone čak šest De Heinih grešaka za posledicu su imale golove u Junajtedovoj mreži. Nijedan drugi igrač u ligi nije častio rivale više od Španca.

A Junajted Ole Gunara Solskjera nema mnogo veze sa onim Junajtedom Aleksa Fergusona. Niti ima taj kvalitet, a još manje ima taj ratnički karakter. Samo četiri minuta nakon što je Votford poveo sa 1:0, Troj Dini je sa penala pogodio za 2:0. Prethodno je Aron Van Bisaka uleteo u Sara kao traktor u njihu i to je bio školski prime jedanaesterca. Tu već De Hea ništa nije kriv. Junajted je bio u nokdaunu.

Jedina koliko-toliko pozitivna vest za Junajtedove navijače sa ovog meča jeste povratak na teren Pola Pogbe, koji je zaigrao prvi put još od 30. septembra i sudara sa Arsenalom. Ušao je Francuz na teren u 64. minutu i zaista malo razmrdao ekipu, evidentno je bilo da u njemu ima želje, nekog prkosa... Ali šta vredi kad su svi ostali bili isceđeni kao krpe.

Možda bi doduše i uspeo Junajted bar da zakuva završnicu utakmice, ali u samom finišu dve odlične intervencije Bena Fostera i Votford se odbranio. Tek druga pobeda Stršljenova u prvenstvu, treba li da podsećamo da im je Mančester Siti onomad dao osam komada?

Protiv Junajteda sasvim druga priča. Delom i zato što je Votford značajno podigao nivo igre, ali ponajviše zbog toga što sa Junajtedom nikad ne znaš na čemu si. Mogu da namuče najveće. Mogu da se obrukaju protiv najgorih.

Posle 18 kola Junajted ima 25 bodova. Najgori učinak mančesterskog titana otkako se prvenstvo u Engleskoj igra pod imenom Premijer lige.

PREMIJER LIGA - 18. kolo

Subota

Everton - Arsenal 0:0

Brajton - Šefild Junajted 0:1 (0:1)
/Mekburni 23/

Aston Vila - Sautempton 1:3 (0:2)
/Griliš 75 - Ings 21, 51, Stivens 31/

Bornmut - Barnli 0:1 (0:0)
/Rodrigez 89/

Njukasl - Kristal Palas 1:0 (0:0)
/Almiron 83/

Norič - Vulverhempton 1:2 (1:0)
/Kantvel 17 - Sai 60, Himenez 81/

Mančester Siti - Lester 3:1 (2:1)
/Marez 30, Gundogan 43. penal, Žezus 69 - Vardi 23/

Nedelja

Votford - Mančester Junajted 2:0 (0:0)
/Sar 50, Dini 54pen/

7.30: (2,45) Totenhem (3,40) Čelsi (2,85) 

*** kvote su podložne promenama

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara