REZZIME JUČERAŠNJEG DANA (petak): Pitali su se i gosti

Vreme čitanja: 4min | sub. 21.12.19. | 07:56

Pogledajte ko vam je 20. decembra doneo novac, a ko vas je prodao...

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari portala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana, i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih tipova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi prošli u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Izabrane vesti

Evo kako ste vi tipovali...

ZAOKRUŽENO

ASTRA ĐURĐU - KLINČENI (tip 1, kvota 1,57) - 3:1
Bila je Astra pre tri i po godine sezone Rumunije, a kako se zaletela ove sezone ne bi bilo iznenađenje da prekine dvogodišnju dominaciju Kluža Ligom 1. Klub iz Đurđua slavio je u petak rutinsku pobedu nad Klinčenijem (3:1) i prvi put u takmičarskoj godini izbio na čelo tabele, makar dok vladajući prvak u subotu ne okonča gostovanje Voluntariju. Meč 22. kola obeležio je drugi gol domaćina, postignut toliko atrkativno da će sigurno konkurisati za pogodak sezone u tamošnjem fudbalu. Strelac je bio Žulijen Bego, asistetn Denis Alibek, a zanimljivo je da su i jedan i drugi pre nego što je lopta završila u mreži igrali petom. Toliko su se pogravali sa odbranom rivala da je vredelo doći na stadion, makar magla sprečavala bolje praćenje meča.

Opširnije OVDE.

HIBERNIJAN - RENDŽERS (tip 2, kvota 1,35) - 0:3
Kako je ovaj meč krenuo, nije bilo uopšte nikakve sumnje da će Rendžers izaći kao pobednik. Kent je prvo pogodio za Rendžers u 4. minutu, Aribo je digao na 2:0 u 8. minutu pa je suštinski već tada meč mogao da se završi. Do kraja je Hibernijan ostao sa igračem manje, a pre toga je Defo pogotkom postigao konačan rezultat.

FJORENTINA - ROMA (tip 2, kvota 2,30) - 1:4
Tako ni Nenad Peruničić svojevremeno nije pogađao rukom tamo gde ni golman ne može da dohvati, kao što to ume Aleksandar Kolarov nogom. Kada smestih loptu u „90 stepeni“, a golman se ni ne pomeri s mesta, već pogledom prati let fudbala, kao da i on želi da uživa u majstoriji, to dovoljno govori kakav je to šut bio. Roma je odnela sva tri boda iz Firence, ali o golu kapitena srpske reprezentacije brujao je svet još tokom meča – 4:1.

Opširnije OVDE.

MEHELEN - OSTENDE (tip 1, kvota 1,75) - 1:0
Ovde ste malo grickali nokte, ali se sve završilo kako treba. Posle 45 minuta utakmice nije bilo golova, a u drugom poluvremenu je Mehelen ipak uspeo da umuva jedan i da tako reši duel. To se dogodilo u 70. minutu kada je pogodio Storm, tako da njemu dugujete za prolazak ovog para. Mehelen je zaokružio keca sa lepom kvotom.

EIBAR - GRANADA (tip 1, kvota 2,15) - 3:0
Vreme je bilo da i Eibar nekog „pometla“. Nacrtala mu se Granada, pa je malo vše od 5.000 navijača na Ipurui imalo šta da vidi i da isprati Baske na zimski predah u dobrom raspoloženju, posle uverljivih 3:0 na otvaranju 18. kola La Lige. Kompletan posao ekipa trenera Mendilibara završila je za samo pet minuta. Ovosezonski prvenac Serđa Enrika u 21, te pogodak Garsije Kike u 26. pokazali su kome je više stalo do bodova, pa je domaćin, kad je stekao ogroman kapital, lako kontrolisao dešavanja na  terenu, da bi u finišu Takaši Inui – takođe prvim golom u sezoni – pečatirao prvi trijumf Eibara u prvenstvu posle šest kola u kojima je osvojen tek jedan bod. 

Opširnije OVDE.

AJAKS II - OS BV (tip 1, kvota 1,38) - 2:0
Da ćete pogoditi ovaj tip bilo je jasno beć u 44. minutu kada je Ajaks poveo pogotkom Brobija. Tako je na odmor otišao sa prednošću koju je samo trebalo da sačuva u drugom poluvremenu. Sve do 76. minuta se čekalo da se vidi može li Os da odgovori, ali to se nije dogodilo jer je Ajaks preko Unuvara podigao na 2:0 i tako rešio duel.

PRECRTANO

HOFENHAJM - DORTMUND (tip 2, kvota 1,90) - 2:1
Fatalna sedmica za Borusiju iz Dortmunda. Pre samo desetak dana živela je na lovorikama plasmana u osminu finala Lige šampiona, minuog vikenda bila ubedljiva u Majncu, ali kako samo to ona ume, opet je razočarala navijače. Igra je tu, sve urade Milioneri kako valja, ali je znaju da privedu meč kraju, pa se scenario iz derbija sa RB Lajpcigom ponovio u Zinshajmu, na otvaranju 17. kola Bundeslige. Ispalo je još gore za Milionere, pošto su, za razliku od srede, ostali i bez tog jednog boda – 1:2. Hofenhajm slavi.

Opširnije OVDE.

AVR - ŠAMBLI (tip 1, kvota 1,45) - 1:1
Igrali ste keca i sigurno ste se obradovali kada je Kadevere doveo Avr u prednost već u 6. minutu utakmice. Sve je delovalo pod kontrolom do kraja prvog poluvremena kada je Padovani izjednačio i doneo Šambliju izjednačenje. Da nije bilo tog gola možda bi Avr dobio, ali ni u nastavku nije uspeo do drugog gola pa je ovde remi bio najrealnija opcija.

ANTALIJA - ANKARAGUČU (tip 1, kvota 1,63) - 2:2
Antalija nije pobedila još otkako je početkom oktobra iznenadila Fenerbahče u Istanbulu. Ankaraguču za slavlje ne zna od 29. septembra kad je bio bolji od Genčlerbirligija. I kad su se sudarili naravno da nije moglo da se završi dobro ni za jedne, ni za druge. Remi u duelu dva od tri najlošija tima turskog prvenstva, u uvodnom susretu 16. kola Superlige – 2:2.

Opširnije OVDE.

ZAMALEK - SMOUHA (tip 1, kvota 1,65) - 0:0
Uzdali ste se u Zamalek, iako je u poslednja tri kola imao dva poraza i to vam se obilo o glavu. Ovaj tim nije uspeo da savlada Smuhu i to kod kuće. Utakmica je završena bez golova. Probali su domaći sa izmenama u drugom poluvremenu, ali lopta jednostavno nije htela da uđe u mrežu. Smuha je izvukla bod i oborila vam tiket.

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara