Radojičić osudio postavljanje mape na kojoj je Kosovo prikazano kao nezavisna država 1Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić Foto: Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić najoštrije je osudio to što je na info-panelu na Slaviji postavljena mapa na kojoj je samoproklamovano Kosovo prikazano kao samostalna država i demantovao bilo kakvu vezu sa tim, javlja večeras Beoinfo.

On je naveo da je po dobijanju informacije o postojanju sporne mape na Slaviji, poslata ekipa Turističke organizacije Beograda na lice mesta, ali je mapa u međuvremenu skinuta.

Preduzimamo sve mere da bi se utvrdila odgovornost onih koji su postavili spornu mapu, uznemirili javnost i poslali neprihvatljivu poruku, naveo je Radojičić. Ova vrsta provokacije na koju se neko odlučio nailazi na osudu svih nas, jer svi vrlo dobro znamo da Kosovo nije nezavisna država, poručio je gradonačelnik.

On je naglasio da će se insistirati na utvrđivanju odgovornosti onih koji su se usudili da u centru Beograda izvrše ovu vrstu provokacije.

Na info ekranu na stajalištu gradskog prevoza na beogradskoj Slaviji, kako je javio FoNet, stajala je mapa na kojoj je Kosovo predstavljeno kao nezavisna država, a na mapi za Grčku je pisalo Grcija, Bugarsku – Bugarija, Rumuniju – Romanija, Poljsku – Polska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari