Gitarista Čarli Hanter i pevačica Lusi Vudvard nastupaju na "Nišvilu"

Duo koji čine jedan od najoriginalnijih džez i bluz gitarista Čarli Hanter i proslavljena britansko-američka pevačica Lusi Vudvard iza koje su 4 solo albuma i saradnja sa mnogim poznatim grupama i solistima, nastupiće na Nišvilu 2020. godine, u petak 14. avgusta, najavili su organizatori niškog džez festivala.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 20.12.2019.

12:18

Gitarista Čarli Hanter i pevačica Lusi Vudvard nastupaju na
Foto: Printscreen

Organizatori niškog festivala objašnjavaju da su ovi muzičari saradnju počeli slučajno početkom 2018, kada je Hanter imao zakazanu turneju, ali ostao bez pevačice.

Na Nišvilu će, kao i inače na koncertima, sa njima nastupiti još i bubnjar.

Čarli Hanter je uspešan i kao kompozitor i bendlider, a sarađivao je sa mnogim muzičarima među kojima su i Nora Džons, Mos Def i Džon Majer. Pevačica Lusi Vudvard je objavila četiri solo albuma, od kojih je već prvi “While you can” (2003. Atlantic records) imao veliki uspeh, a pesma sa njega “Dumb Girls" ušla na Top-40 listu singlova.

Nastupala je i sa planetarno poznatom grupom Snarky Puppy, a pevala je prateće vokale na albumima i koncertima mnogih muzičkih zvezda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: