Najnovije vesti
Vesti Hronika
"U VELIKOJ BRZINI ULETEO JE U 'MAKAZE'" Poznanici muškaraca poginulih u jezivom udesu kod Subotice: "Paja je bio DOBRIČINA, a Jugoslav bivši policajac"

"U VELIKOJ BRZINI ULETEO JE U 'MAKAZE'" Poznanici muškaraca poginulih u jezivom udesu kod Subotice: "Paja je bio DOBRIČINA, a Jugoslav bivši policajac"

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se jutros dogodila na putu Subotica - Bajmok poginula su dva muškarca, a kako "Blic" saznaje reč je o Jugoslavu Pujinu (46) i Paju Peiću Tukuljcu (55) iz sela Mišićevo. Za obojicu poznanici imaju samo reči hvale.

U teškoj saobraćajnoj nesreći kod Subotice poginula su dva muškarca Foto: Biljana Vučković / RAS Srbija
U teškoj saobraćajnoj nesreći kod Subotice poginula su dva muškarca

Pujin i Peić nastradali su u nesreći kada je Pujin, koji se kretao iz pravca Subotice ka Mišićevu i Bajmoku, u velikoj brzini počeo da pretiče kamion i tada je uleteo u "makaze", direktno je udario u automobil "volkswagen polo" kojim je iz pravca Mišićeva ka Subotici upravljao Pajo Peić Tukuljac.

Pročitajte još

Smrskana vozila su se prevrnula, a oba vozača su poginula na licu mesta, dok je supruga Pujina, N. P. stara oko 45 godina, povređena. Na sudarena vozila ubrzo je naleteo treći automobil.

Poznanici za nastradalog Paja Peića iz sela Mišićevo kažu da je bio izuzetan čovek i da je bio vrsni automehaničar.

- Ima odraslu decu, oženjen je bio i žena radi u jednoj prodavnici u Subotici. Mnogo mi je žao što je poginuo, zaista je bio dobričina. Za Pujina smo čuli da je nekada radio kao policajac u Bajmoku, ali je raskinuo navodno radni odnos sa MUP-om. Nije nam poznato čime se kasnije bavio, ali koliko znamo nije živeo u našem selu - kažu meštani naselja Mišićevo koje se nalazi na putu između Subotice i Bajmoka.

Foto: Biljana Vučković / RAS Srbija

Prema njihovim rečima deonica puta na kojoj su nastradali Pujin i Pejić Tukuljac je i ranije bila mesto tragedija, a razlog su nevidljivi brežuljci.

- Ima četiri ili pet blagih uzvišenja u blizini tog mesta. Kada vozite putničko vozilo i ako ste u udolini imate utisak da sve vidite, a zapravo tek kada se popnete vidite vozilo u drugoj traci. Vozači autobusa, traktora i kamiona zbog visine sedišta imaju bolji pregled i nemaju ovih problema - objašnjavaju Mišićani.

Tela vadili vatrogasci

U Osnovnom javnom tužilaštvu kazali su za "Blic" da je vozač trećeg automobila prošao bez povrede i da je na njegovim kolima samo pričinjena materijalna šteta.

Foto: Biljana Vučković / RAS Srbija

Tela nastradalih muškaraca i povređene žene vadili su vatrogasci koji su na mesto nesreće došli sa više vatrogasna vozila, kao i medicinske ekipe Hitne pomoći.

Kolima Hitne pomoći u Opštu bolnicu u Subotici prevezena je žena suvozač iz "citroena", a kako kažu u OJT, ona je u toku dana puštena kući iz bolnice nakon što joj je sanirana teža povreda ramena.

Foto: Biljana Vučković / RAS Srbija

- Žena koja je bila suvozač u automobilu ima povredu ramenu. Pacijentkinja je u apsolutno stabilnom stanju. Čekamo još neke od analiza i ako rezultati budu dobro pacijetkinja će moći da ide kući - rečeno je u bolnici pre otpuštanja povređene žene.

Osnovno javno tužilaštvo je izdalo naredbu da tela poginulih muškaraca budu poslata na obdukciju u Institut sa sudsku medicinu u Novom Sadu i da za oba vozila bude urađen vanredan tehnički pregled.