');
Najnovije vesti
Blic Vesti Svet

"OVO JE AKT TERORIZMA" Muškarac pucao na sedište FSB u Moskvi, ubio jednog službenika, a dvojicu teško ranio (VIDEO)

Naoružani napadač ubio je jednu osobu, a ranio pet u pucnjavi ispred sedišta Federalne službe bezbednosti (FSB) u Moskvi. Prema navodima zvaničnika, ubijen je napadač, jedan pripadnik FSB, dok su petorica su ranjena.

Moskva, policija, Rusija Foto: Tanjug / AP / RAS Srbija
Moskva, policija, Rusija

Napadač je identifikovan, ali njegov identitet još nije objavljen, saopštio je bezbednosni zvaničnik.

Portparol ruskog Ministatrstva zdravlja saopštio je nešto ranije da su dva službenika FSB teško povređena u incidentu, čime je demantovao ranija pisanja medija da su ubijene tri osobe, prenosi Tass.

Nije jasno šta se dogodilo u glavnom gradu Rusije. Brojni mediji su u početku javili da su ubijene tri osobe - dva policajca i napadač. Sa druge strane, zvaničnici su saopštili da je reč o terorističkom napadu u kome su dvojica policajaca pretrpela ozbiljne povrede, dok je jedan službenik ubijen.

U saopštenju FSB-a se ističe da je napadač delovao sam, da nije ušao u zgradu, te da se pucnjava desila u zgradi iza njihovog sedišta na trgu Lubjanka. Nisu saopšteni drugi detalji, niti eventualni motiv napada.

Moskva pucnjva
Foto: Tanjug/AP
Moskva pucnjva

Pucnjava se dogodila kod zgrade FSB u samom centru Moskve, nedaleko od Kremlja i Crvenog trga. U pitanju je veoma popularno mesto kod Moskvljana i turista zbog velikog broja restorana, kafića i prodavnica.

Na video snimcima koji su se pojavili na društvenim mrežama, vidi se veliki broj policajaca i čuje se pucnjava u pozadini. Jedan snimak prikazuje osobu kako trči na ulici i pada, a u drugom nekoliko ljudi leži na zemlji, dok im svedoci pružaju prvu pomoć.

Kako se navodi, ruski istražni komitet pokrenuo je istragu, a portparol ruskog predsednika saopštio je da je Vladimir Putin obavešten o incidentu.

Zbog incidenta je saobraćaj u toj prometrnoj ulici nakratko bio obusatavljen, dok je Moskovski metro izdao upozorenje od potencijalnih ulazaka i izlazaka na stanicama koje se nalaze blizu mesta incidenta.

- Ispaljeno je veoma mnogo hitaca. Ne mogu da kažem koliko, ali veoma mnogo. Pucnjava je trajala oko minut i po. Situacija je bila veoma opasna - rekao je Vladimir Adiasov za RT.