Srbija

Četvrtak, 19.12.2019.

14:18

U srpskim lukama 10 odsto više pretovarenog tereta u 2019. godini

U srpskim lukama će do kraja ove godine biti pretovareno oko 13,5 miliona tona tereta, što je za 10 odsto više nego prethodne godine.

Izvor: Beta

U srpskim lukama 10 odsto više pretovarenog tereta u 2019. godini
Foto: Epa, HERBERT P. OCZERET

Ovo su podaci koje je objavila Agencija za upravljanje lukama.

Na međunarodna putnička pristaništa u Srbiji je u 2019. godini prispelo 1.539 kruzera, trećina više nego u prošlogodišnjoj sezoni.

Direktor Agencije Vuk Perović je rekao da je ponovo uspostavljena brodska linija između Kladova i Turn Severina, kojom je od juna prevezeno više od 6.000 putnika.

"Do sada je proglašeno 21 lučko područje, među kojima je 10 teretnih luka i osam međunarodnih putničkih pristaništa" rekao je Perović.

Dodao je i da se očekuje se da će u narednom periodu biti proglašena još četiri lučka područja, među kojima je i prva marina u Srbiji, u opštini Kladovo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Svet

"Nećemo ometati snabdevanje ruskim gasom"

Moldavija neće ometati isporuku ruskog gasa kroz svoj region Transistriju nakon što ugovor o tranzitu sa Ukrajinom istekne ove godine, izjavio je juče moldavski ministar energetike Viktor Parlicov.

7:56

8.5.2024.

1 d

Podeli: