Orlić: Oni koji iznose optužbe o Krušiku sabotiraju namensku industriju 1Foto: FoNet/Ognjen Stevanović

U raspravi o amandmanima na Zakon o javnim nabavkama u Skupštini Srbije poslanici su govorili i o poslovanju namenske industrije.

Na izjavu poslanice Srpske radikalne stranke Vjerice Radete da se priča o kriminalu i nameštenim tenderima ne može zaokružiti, a da se ne pomene Krušik, reagovao je poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Orlić iznevši detaljne podatke o poslovanju te fabrike.

„Da li znate da je plata u Krušiku u odnosu na period kada su njime upravljale štetočine, sa prosečnih 30 i nešto hiljada, danas dostigla preko 50 hiljada“, pitao je Orlić i dodao da oni koji iznose optužbe o Krušiku sabotiraju namensku industriju“.

Radeta je odgovorila da bi o temi Krušika „poslednju reč trebalo da pruži (državni tužilac) Zagorka Dolovac, ali da je ona negde u ilegali pa ne znamo šta će da kaže“.

„Ne pričamo o broju zaposlenih nego pitamo da li jeste ili nije u aferu umešan otac ministra Nebojše Stefanovića i da li je privatna firma bila povlašćena u odnosu na SDPR“, rekla je Radeta.

Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević istakao je „da je 2012. godine zatečena tendencija da se namenska industrija potpuno uruši i da je Krušik od jednog bednog preduzeća došao do toga da posluje pozitivno i izvozi“.

„Kada je u pitanju miistar Stefanović i njegov otac, on nikad nije radio u toj firmi, to je dokazano i dobijeni su izveštaji Agencije za borbu protiv korupcije“, rekao je Đorđević i dodao da „niti postoji zloupotreba niti nezakonito bogaćenje“.

Radeta je odgovorila da je ministar Đorđević verovatno veoma blizak sa Zagorkom Dolovac ako on zna da nije bilo kriminala tamo gde istraga nije ni otvorena i da mu je javna tužiteljka to verovatno rekla „u poverenju“.

Poslanici su posle pauze nastavili amandmansku raspravu o 12 finansijskih zakona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari