Arteta se oprostio od Sitija, Arsenal plaća 2.000.000

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.12.19. | 15:29

Španac preuzima Tobdžije

Dilema više nema, Mikael Arteta je sledeći trener Asenala. Nekadašnji kapiten se vraća na Emirate da spasi što se spasiti može i da pokrene novi ciklus.

Pomoćnik Pepa Gvardiole je i pre godinu i po dana bio ozbiljan kandidat da zameni Arsena Vengera ali je tada prednost dobio Unaj Emeri. Ipak, posle neuspeha Baska i neuspelog eksprimenta sa Ljungberom kao vatrogascem, Arsenal nije imao kud nego da definitivno poverenje ukaže Arteti. A on ih nije odbio…

Izabrane vesti

Posle šest godina igračke karijere u dresu Tobdćija, Španac se vraća kao trener. Bez iskustva samostanognrada, ali sa ogromnim iskustvom u ulozi desne ruke Pepa Gvardiole. Arsenal je čak pristao i da plati obeštečćenje od 2.000.000 funti za Artetu. Siti nije tek tako lako hteo da ga pusti, ali mu nije ni tvrdoglavo stajao na putu. Španac se jutros na treningu oprostio od igrača i saradnika u Mančester Sitiju i svakog časa može da se očekuje njegova promocija u svernom Londonu. Uostalom, Arsenal je danas otkazao zakazanu konferenciju za medije Fredija Ljunberga jer očekuje potpis Artete u toku dana.

Koliko je Arsenalu bilo stalo da dovede Artetu, govori i ponuđeni ugovor. Nekadašnji vezista će potpisati na tri i po sezone sa godišnjom platom od skoro 6.000.000 evra. Kao početnik u samostalnom radu, zaista nije mogao da se nada većem i dužem ugovoru. Toliko je otprilike zarađivao i Emeri.

Takođe, Arteti je dozvoljeno da bira i pomoćnike pa će za sobom povući trenera Rodolfa Barela i Domeneka Torenta koji su takođe članovi Gvardiolinog stručnog štaba.  

(FOTO: reuters)

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara