Cicipas zakazao dovoboj sa Đokovićem

Vreme čitanja: 1min | čet. 19.12.19. | 14:26

Grk u Abu Dabiju savladao Rubljova i tako se izborio za priliku da se sutra u polufinalu odmeri sa šampionom Mubadala svetskog teniskog šampionata

Mubadala svetrski teniski šampionat (tvrda podloga na otvorenom, nagradni fond 250.000 $), 12. izdanje ovog pozivnog turnira u Abu Dabiju i zvanično je danas otvoreno četvrtfinalniom odmeravanjem Stefanosa Cicipasa i Andreja Rubljova, momaka koji ne samo da su budućnost, nego su i sadašnjost belog sporta. Pomalo neočekivano, pošto su im oba dosadašnja odmeravanja bila pakleno napeta, sve je bilo govoto u dva seta u korist Grka rezultatom 6:3 i 6:4.

Izabrane vesti

On je tako dobio priliku da ponovo, peti put u profi karijeri ukrsti rekete sa Novakom Đokovićem, ovaj put nezvanično. Cicipas i aktuelni šampion ovog egzibicionog takmičenja do sada su se četiri puta odmeravali i nerešeno je. Poslednji put Beograđanin je ovog novembra očitao na mastersu u Parizu bukvicu Atinjaninu prepustivši mu samo tri gema.

To polufinale na programu je sutra od 17 časova po lokalnom, odnosno 14 po ovdašnjem vremenu, a potom dva časa docnije sledi drugi meč za plasman u meč za titulu u kojem Rafael Nadala čeka boljeg iz današnjeg odmeravanja Rusa Karena Hačanova i Koreanca Hjeona Čunga.

(Foto: Reuters)

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara