Carinici zaustavili autobus na liniji Kosovo - Nemačka, a u unutra 25 kg ruda i minerala

Carinici su u saradnji sa policijom na izlaznoj strani prelaza Horgoš sprečili pokušaj krijumčarenja gotovo 25 kilograma raznih ruda i minerala.

Izvor: Beta

Četvrtak, 19.12.2019.

13:03

Carinici zaustavili autobus na liniji Kosovo - Nemačka, a u unutra 25 kg ruda i minerala
Foto: Uprava carina

Kako je saopštila Uprava carina, prekršaj je otkriven kada je dva sata nakon ponoći, na red za kontrolu pristigao autobus koji saobraća na relaciji Кosovo - Nemačka.

Vozači autobusa su na pitanje da li imaju nešto da prijave za carinsku kontrolu, odgovorili da sa sobom ne nose ništa, ali carinici su ipak odlučili da detaljno pregledaju autobus, koristeći pritom i psa.

Ubrzo je u boksu ispred prednjeg desnog točka otkrivena torba za koju je jedan od vozača, 59-godišnji srpski državljanin iz Uroševca, rekao da se radi o pošiljci u kojoj je kamen.

Carinici su u torbi pronašli 39 komada raznih ruda i minerala nepravilnog oblika, teških ukupno 24.6 kilograma, za koje se osnovano sumnja da su prirodnog porekla.

Pošiljka rude i minerala upućena je na veštačenje kako bi se utvrdilo o čemu se tačno radi, nakon čega će i vrednost moći da bude procenjena.

Na poziv carinika na lice mesta izašao je i dežurni radiolog, koji je utvrdio da nema radioaktivnosti i da se radi o prirodnim materijalima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: