Zbog čega kamiondžije umiru na putu? Trojica Srba u 40 dana umrli za volanom, jedan u Americi, drugi u Italiji, treći u Bratislavi, svi na isti način

Novosti online

18. 12. 2019. u 21:36

Vozač kamiona R.D. (59) danas je preminuo u kamionu u Bratislavi dok se navodno vraćao u Srbiju

Због чега камионџије умиру на путу? Тројица Срба у 40 дана умрли за воланом, један у Америци, други у Италији, трећи у Братислави, сви на исти начин

Foto: Ilustracija/Depositphotos

Vozač kamiona R.D. (59) danas je preminuo u kamionu u Bratislavi dok se navodno vraćao u Srbiju. Ova vest je potresla Srbiju više nego ikada. Naime, ovo je treća smrt Srba za volanom u prethodnih 40 dana. Jedan je preminuo u Italiji, drugi u Americi, a treći danas u Bratislavi. Svi su umrli slično - prestalo je srce da im kuca.

Jedan kamiondžija iz Srbije (59) pronađen je u sredu 13. novembra mrtav u svom kamionu, parkiranom u gradiću na severu Italije. Kako je utvrđeno, leš se u kabini nalazio puna tri dana.

Kako su preneli italijanski mediji, nesrećni čovek radio je za jednu slovačku firmu i trebalo je da isporuči robu jednom italijanskom preduzeću. Pošto se nije pojavio na odredištu, njegovi poslodavci su alarmirali policiju.

Telo je poslato na obdukciju, koja je pokazala da nije bilo zločina, već da se radi o prirodnoj smrti.


Nešto malo ranije 5. novembra Miloš Nemec, rođen u Beogradu, otac troje dece, je iznenada preminuo u Čikagu u 44. godini života. Njega su mrtvog pronašle kolega za volanom kamiona na jednom autoputu.

Miloš, koji već duži niz godina radi kao profesionalni vozač, krenuo je na put, kao toliko puta do sada, ali nije uspeo da istovari turu i izvrši svoj poslednji zadatak.

Njegovo srce nije izdržalo napore kojima je bilo izloženo u poslednje vreme. Boreći se da zaradi novac i obezbedi porodicu, suprugu i dve kćerke u Americi, ali i onu koja je ostala u Srbiji, Miloš Nemec je, prema svedočenju prijatelja, danonoćno vozio, danima ostajao na putu, bez redovnog sna i odmora. Po svemu sudeći, takav život na kraju je uzeo danak.


Iza sebe je ostavio tri maloletne ćerke, jednu koja živi u Srbiji i dve u Americi.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (18)

Nesa Sabac

18.12.2019. 21:47

Ishrana nije redovna. Mnogo stresova. Uvek zurimo a uvek cekamo. Za poslodavce i logistiku smo obicna potrosna roba. Ali sve se menja.... U miru pocivajte kolege...

Nebojša

18.12.2019. 22:40

Za vreme SFRJ uvek su morala da idu 2 vozaca. I posledice su logicno tragicne. Premor, stres cine svoje. To mora da se promeni ali nema vozaca.

Traper

18.12.2019. 22:56

Neuredan zivot stresovi mnogo voze bez odmora srce jednog momenta ne moze sve to da izdrzi

Milos

19.12.2019. 09:08

@Traper - Ko ne vozi i ne zna koje sve muke pored psihickog umora neredovne ishrane i psihicke torture disponenta(kancelariskog moljca koji matematickuproracunava vreme koje ti vozis i kad stizes).ponekad i prekoracenje voznje da bi firma bila zadovoljna. Jos svaki porodican covek ima i probleme-kuci. I pored svega toga mora nesto da strefi samo je pitanje kad ce da te stigne

neko

19.12.2019. 09:09

@Rista Glista - Aha,oce to na kokainu dal si normalan a i ne rade oni za 500 evra dnevno. Ali sto se tice Speed-a to je kod kamiondzija i vise nego ucestalo.

Šofer

19.12.2019. 00:40

Dugo sam već za volanom šlepera-zadnjih 15.g u Sloveniji.Svemu ovome su nažalost šoferi sami krivi.Dnašnji šoferi iz traktora sedaju za volan-i svi misle profesionalno bavljenje volanom je isto kao i svakodnevna vožnja automobila-što nema veze jedno s drugim.Pravila vožnje koja nauče ne poštuju vec rade kako im gazde narede-samim tim su preumorni i nama koji se borimo za prava šofera otimaju leb iz ruku (pristaju da rade budibog zasto) jer su samim tim nelegalna konkurencija.

Miljan

19.12.2019. 03:35

@Šofer - Ti si budala jedna obicna a sofer!!! Ti ljudi su imali porodicu i decu koju hrane,

Šofer

19.12.2019. 08:57

@Šofer - Takvi kao ti Miljane u sve se razumeju a ništa ne znaju.Svi mi imamo porodicu i decu-onaj tko dodje i pristaje da radi van regule za male pare jel se pita on tad dal ce nekom šoferu koji ima decu i radi to godinama uzesti leba iz usta.To rade oni koji nikad ovaj posao nisu radili a videli komšija vozi i solidno živi pa ga onda sujeta a i žena nagovori-eto šta je taj bolji od tebe,kad može on možeš i ti.I onda dođu nemaju pojma o ničemu-ni o vožnji ni o papirologiji i to nadomešćaju manjom platom

Ђорђе

19.12.2019. 03:34

Почивај у миру добри друже, јако ми је жао што сам сазнао за ово, бог нека чува твоје анђеле које си оставио за живота , био си храбар вредан племенит човек , заиста ниси то заслужио.

Bojan

19.12.2019. 04:15

Neki dan je vozac autobusa preminuo nakon obicne rasprave zbog prtljaga, lekarski pregledi su formalnost plata zavisi od ucinka i eto.

Srba

19.12.2019. 04:26

Nisam sofer a imam kazegorije, znam da u Slovackoj komsija vozi za mesec nekih 22 do 25 000 km, to je mnogo ili Sam neupucen. Komsija je pre to ga vozio Traktor I kola..

SMOKI

19.12.2019. 06:24

Nije u pitanju samo premor vec i organizovsni kriminal.Vozac dok spava biva omamljen gasom i uspavan za uvek.Tragova nema, srce jednostavno stane. Razlozi su najpre, konkurencija pa vetska i nacionalna pripadnost.