Mus od vanile sa alvom, kramblom od maka i crnom čokoladom
Uživaćete u ukusima musa svim čulima.
Ponedeljak, 16.12.2019.
13:30
Priprema
Umutite žumanca i 50g kristal šećera. Ostavite želatin da procveta u mleku 25 minuta. U šerpici dovedite 250g pavlake do ključanja.
Lagano sipajte trećinu proključale pavlake u žumanca i šećer, a onda vratite sve nazad u šerpicu.
Kuvajte na tihoj vatri, stalno mešajući, sve dok smesa ne dostigne temperaturu od 85 stepeni ili ne bude dovoljno gusta da ostane jasan trag kada povučete prstom preko kašike. Sklonite sa vatre.
Ubacite želatin u krem i mešajte dok se ne rastopi. Pomešajte tahini i med i dodajte ih u krem sa želatinom.
"Mekano" umutite 250g slatke pavlake i savijte je u krem. Ubacite male komadiće alve u mus i pažljivo promešajte.
Izlijte mus u čaše ili veliki kalup. Ostavite u zamrzivaču 2 sata da stegne.
Za krambl zagrejte rernu na 165°C. U činiju miksera ubacite sve sastojke osim putera.
Kad se svi sastojci pomešaju, na niskoj brzini dodajte kockice putera i mutite dok se ne stvore gromuljice (Pecite 15 minuta i za vreme pečenja jednom promešajte špatulom.
Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Ostavite da odstoji jedan minut i onda energično mešajte silikonskom špatulom sve dok se smesa ne ujednači. Ostavite da se ohladi na temperaturi od 38-40 stepeni.
Napravite smesu od meda i putera. Dodajte je u čokoladu i mešajte dok se ne rastvori u čokoladi. Ostavite ganaš na sobnoj temperaturi da se stegne.
U čaše u kojima se stegao mus, prvo stavite krambl od maka i badema, a onda iz poslastičarske kese dodajte ganaš.
*Pecite u rerni bez konvekcije
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.
Komentari 0
Pogledaj komentare