TESTIRALI SMO HUAWEI NOVA 5T: Atraktivan i brz, ali tek nas je KAMEROM potpuno kupio! Noću kao danju! KURIR TV
Foto: Nemanja Nikolić

na testu

TESTIRALI SMO HUAWEI NOVA 5T: Atraktivan i brz, ali tek nas je KAMEROM potpuno kupio! Noću kao danju! KURIR TV

Tech -

Imamo li to novog ljubimca srednje klase pametnih telefona?

Huawei je definitivno novim modelom Nova 5T hteo da neke elemente koje pripadaju premijum klasi dostavI i korisnicima srednje klase pametnih telefona, i u tome prilično uspeo. Pre svega koristi isti procesor (Kirin 980) kao i modeli P30 i P30 Pro, pa se odmah osetio "premium" doživljaj. (Glavna "fora" je što Kirin hardverski podržava veštačku inteligenciju, bez koje je nova tehnologija gotovo nezamisliva).

No, da se ne lažemo: prvo nas je oduševio izgled! Vrlo atraktivna spoljašnost mogla bi da privuče mlađe, urbanije korisnike. Ono što odmah upada u oči je spektakularni panel na zadnjoj strani (koji ne može a da ne ukrade poglede), ali i elegantan alumunijusmski okvir.

No, moderan dizajn nije pokupio svu slavu Huawei Nova 5T modela, koji smo testirali prethodnih dana.

foto: Nemanja Nikolić

Na našem testu brzo je atraktivnom dizajnu "šou ukrala", a šta drugo nego kamera. Zapravo, ne jedna, već 5, i to sa već pomenutom, AI odnosno sistemom veštačke inteligencije! (recimo: kažete cheeese, a fotka je već tu!) Dovoljno da "Instagram generacija" ovaj model shvati kao sjajan izazov.

foto: Nemanja Nikolić

Naš favorit je glavna HD kamera od 48 megapiksela, sa ISP i AI noćnim algoritmom, koji nas je osvojio, jer ni noć, ni mrak, više nisu "neprijatelji" dobre fotografije.

U to smo se uverili u novogodišnjoj šetnji Knez Mihailovom.

Dugo nismo videli da telefon može da tako verno prenese prizor uslikan noću. Dobar posao, nema šta!

Evo kako smo pomoću Huawei Nova 5T uslikali malo noćne praznične magije u Beogradu:

foto: Kurir
foto: Kurir
foto: Kurir

Ultra wide-angle kamera, sa 16 MP, donosi širu sliku, idealnu kada na putovanjima želite da zabeležite sve što je oko vas, macro objektiv "skeniraće" najsitnije detalje, sa podržanim približavanjem od 4 cm (interno smo je nazvali sjajnim izborom za fotografisanje hrane izbliza, instagrameri znaju o čemu pričamo :)).

Selfi kamera ima više nego pristojnih 32 megapiksela, i opravdala je ukuse "selfiljubimaca" u redakciji.

Više nego korisno je lako snimanje ekrana i radnji na njemu, sa "hvatanjem" i spoljašnjeg zvuka, detektovanje osmeha tj. automatsko fotografisanje kada kamera prepozna osmeh, kao i audio kontrola fotografisanja, ali i brzo uključivanje kamere (sa dva klika na volume down).

Što se baterije tiče, uz aktivno koriščenje telefona (a ko danas nema svoj telefon u rukama po ceo dan), nama je trajala duže od jednog dana, što mnogo govori jer radimo na internetui.

"Super charge" opcija nas je dodatno osvojila, jer se poprilično brzo, za nešto više od 20 minuta nivo "popeo" na 56 odsto. Za one kojima je noćna mora da ostanu bez baterije, ovo je ogroman plus.

foto: Nemanja Nikolić

A kada smo kod brzine, znamo da je u današnje vreme apsolutno bitno da telefon "ne usporava" našu potrebu za brzim akcijama na njemu, a sa Novom T5, da budemo iskreni, "leteli" smo kroz sve opcije, pa je brzina zaista plus za ovaj telefon. Verovatno treba zahvaliti EMUI 9.1 interfejsu koji olakšava ovu interakciju.

Sa 174 grama, lak je u džepu, i za upotrebu, i po nama, ne spada u "glomazne telefone", a IPS LCD ekran od 6,26 inča daje sjajan pregled (FullHD+ rezolucija sa 2340x1080 piksela) u 16 miliona boja.

foto: Nemanja Nikolić

Kako pripada srednoj klasi telefona, performanse bismo ocenili ne samo opravdanim za cenu, već i preko toga. Ovaj model zadovoljiće mlade, urbane ljude koji žele atraktivan i brz telefon, sa kamerom kojom mogu da dominiraju društvenim mrežama, da zabeleže vredne trenutke svog života, i njima daju ozbiljnu, čak i notu profesionalnog, pa i umetničkog fotografisanja. Ako ste aktivni po ceo dan, pratiće vas i jaka baterija, pa će telefon biti dobar saveznik.

Pa, ako tragate za odličnom kamerom, brzim telefonom, i atraktivnim dizajnom, tu ste! Ovo može biti novi favorit srednje klase.

I da, retko koji telefon izgledaće tako dobro u ogledalu, kao Nova 5T!

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track