Donacija CRS: Novi MEDICINSKI APARATI za ZC Vranje

Lokalne vesti - Sreda 18.12.2019 - 10:02

Međunarodna humanitarna organizacija CRS (Catholic Relief Services) obezbedila je medicinsku opremu za ZC Vranje u vrednosti od 360.000 dinara.

Aparati vredni 360.000 dinara FOTO: ZC Vranje Aparati vredni 360.000 dinara FOTO: ZC Vranje
Ovo je samo deo donacije za devet opština i gradova u Srbiji (Bujanovac, Vranje, Sombor, Sjenica, Tutin, Subotica, Kikinda, Šid i Principovac) ukupne vrednosti 40 hiljada evra
 
Donacija obuhvata oftalmoskop, setove za male hirurške intervencije, EKG aparat, setove za kiseoničku terapiju, Aparat za kiseonik, udlage, kramerove šine, kragne za imobilizaciju vrata i invalidska kolica
 
Dobijena oprema će biti raspoređena u službama hitne medicinske pomoći, opšte i medicine rada kao i na očnom odeljenju, kažu iz ZC Vranje.
 
- Novi aparati mogu samo da poboljšaju da zdravstvena usluga bude bolja i to je ono zbog čega sam zahvalan rukovodstvu ZC Vranje i zbog čega smatram da su donacije neophodne - istakao je načelnik Očnog odeljenja, dr Dragoslav Stanojković.
 
On je dodao  da se u vranjskom Zdravstvenom centru leči veliki broj ljudi, te da medicinska oprema mora da se u kontinuitetu zanavlja, što je ocenio kao uspeh rukovodstva ustanove.
 
Pomoćnik upravnice Doma zdravlja Vranje, dr Dragan Đošić je prilikom prezentacije  donacije CRS-a naglasio da je svaka donacija značajna, kao i da će do kraja godine ZC Vranje dobiti još opreme u okviru ranije dogovorenih donacija.
 
On je najavio da će aktuelno rukovodstvo ZC Vranje i u narednoj godini nastaviti uspešnu saradnju sa brojnim društveno odgovornim preduzećima, organizacijama, pojedincima kao i sa dosadašnjim dobrim saradnicima.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: