Stefanović i Poklukar o saradnji Srbije i Slovačke

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović sastao se sa ministrom unutrašnjih poslova Slovenije Boštjanom Poklukarom pred zajedničku sednicu dveju zemalja.

Izvor: B92

Utorak, 17.12.2019.

14:21

Stefanović i Poklukar o saradnji Srbije i Slovačke
Foto: Tanjug/STF

Najavljeno je da će nakon zajedničke sednice vlada Srbije i Slovenije ministri potpisati Protokol o saradnji u oblasti pružanja unutrašnje bezbednosti u okviru policijske službe.

Kako se u saopštenju tog ministarstva navodi, dokument predviđa razmenu iskustava i znanja u oblasti borbe protiv korupcije u policiji, kao i na sprečavanju ponašanja pripadnika koje ugrožava ugled policije.

Dvojica ministara su razgovarala i o problemu iregularnih migracija i saglasili se da se u toj oblasti do konkretnih rezultata može doći "samo zajedničkim rešenjem".

Oni su razgovarali i o načinima bolje kontrole granice, kao i o unapređenju saradnje u oblasti borbe protiv terorizma i visokotehnološkog kriminala, kao i razmeni iskustava u obukama.

Stefanović i Poklukar sastali su se u Novom Sadu neposredno pre početka zajedničke sednice Vlade Srbije i Vlade Slovenije, a tom prilikom su se saglasili da je saradnja policija dveju zemalja "na izuzetno visokom nivou".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: